Κοτόπουλο στο φούρνο με κριθαράκι

Κοτόπουλο στο φούρνο με κριθαράκι


Το κοτόπουλο με μανέστρα στη γάστρα, είναι ένα πεντανόστιμο χορταστικό και πάντα ευπρόσδεκτο φαγητό, από μικρούς και μεγάλους στο καθημερινό οικογενειακό τραπέζι και όχι μόνο.



Για αυτό το απολαυστικό και παραδοσιακό φαγητό η συνταγή είναι πανεύκολη.

 Υλικά 

• ½ κοτόπουλο ή 4 μερίδες
• 300 γραμ. χοντρό κριθαράκι (4 φλυτζ. τσαγιού)
• 1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
• 1 κρασοπότηρο λευκό ξηρό κρασί
• 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
• 3 ώριμες ντομάτες πολτός
• 1½ κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
• 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
• ¼ κουτ. γλυκού κανέλλα
• ¼ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• 1½ λίτρο νερό
 Εκτέλεση 

Σε μέτρια φωτιά βάζουμε λάδι σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε το κοτόπουλο, να ροδίσει.
Όταν πάρει χρώμα, προσθέτουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Το σβήνουμε με κρασί, και μόλις εξατμιστεί, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το κριθαράκι. Μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε το φαγητό για 15'.
Μεταφέρουμε προσεκτικά το φαγητό, σε πυρίμαχο ταψάκι και ρίχνουμε το κριθαράκι.
Ψήνουμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C στις αντιστάσεις, για μισή ώρα περίπου. Προσέξτε να μην στεγνώσει, και να χυλώσει η μανέστρα. (Εάν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο νερό). Σβήνουμε το φούρνο και σερβίρουμε μετά από ένα δεκάλεπτο. Μπορείτε να το σερβίρετε στο πιάτο με φρεσκοτριμμένο μαυροπίπερο και τυρί της αρεσκείας σας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Φαχίτας με κοτόπουλο

Τραγανά πιτάκια με κιμά