Ψητό χοιρινό με κυδώνια

Ψητό χοιρινό με κυδώνια


Υλικά

1 ½ κλ. χοιρινό, χωρίς κόκκαλο
ελαιόλαδο, για λάδωμα
3 μεγάλα κυδώνια, καθαρισμένα, και κομμένα
2 κόκκινα κρεμμύδια, τεμαχισμένα
4 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
2 πιπερίτσες τσίλι, ψιλοκομμένες
3 φύλλα δάφνης
2 κ.σ. ελαιόλαδο
100 ml. λευκό ξηρό κρασί
2 κ.σ. λευκό ξύδι
30 γρ. ζάχαρη άχνη
30 γρ. καστανή ζάχαρη
αλάτι, / μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση


Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160C στον αέρα.
Kάνουμε μικρές τομές στο κρέας, και το τοποθετούμε σε ένα λαδωμένο ταψί με την πέτσα προς τα πάνω.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα κυδώνια, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τις πιπεριές τσίλι και τα φύλλα δάφνης, ανακατεύουμε και τα τοποθετούμε ομοιόμορφα γύρω από το κρέας.
Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το ξύδι, τη ζάχαρη άχνη, τη καστανή ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι, τα χτυπάμε και περιχύνουμε το κρέας και τα λαχανικά με το μείγμα.
Καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο, κλείνουμε καλά τις άκρες, και μαγειρεύουμε στη χαμηλή θέση του φούρνου για 1 ώρα.
Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 1 ώρα ακόμη, ραντίζοντας τακτικά το κρέας και τα λαχανικά με τα υγρά που ταψιού.
Αφαιρούμε το κρέας από το φούρνο και το αφήνουμε για 15 λεπτά να κρυώσει.
Σερβίρουμε τις φέτες χοιρινού μαζί με τα κυδώνια και τα λαχανικά.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Χοιρινή πανσέτα με σπιτική σάλτσα BBQ

Φαχίτας με κοτόπουλο

Αρνάκι στο φούρνο με πατάτες