Συνταγή για κοτόπουλο teriyaki σε μόλις 10 λεπτά

κοτόπουλο teriyaki


Σήμερα μαγειρεύουμε συνταγή για κοτόπουλο teriyaki και θα χρειαστείς μόλις 10 λεπτά! Δεν είναι αστείο, είναι αλήθεια γι’ αυτό βγάλε χαρτί και μολύβι και γράψε τα υλικά που θα χρειαστείς.

Έχεις κοτόπουλο στο ψυγείο και δεν ξέρεις πώς να το φτιάξεις; Αντί να το μαγειρέψεις με τον ίδιο και κλασικό τρόπο που το έχεις φτιάξει τόσες φορές, δοκίμασε αυτήν τη συνταγή για κοτόπουλο teriyaki.

Τα υλικά είναι απλά και η συνολική προετοιμασία και ο χρόνος που θα χρειαστείς είναι μόλις 10 λεπτά. Δεν αξίζει μια δοκιμή;
Τι θα χρειαστείς για το κοτόπουλο teriyaki;
600 γραμμάρια κοτόπουλο, κομμένο σε κομμάτια
1 κουταλιά της σούπας λάδι
1/4 φλιτζάνι σάλτσα σόγιας
3 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας ξύδι
2 κουταλιές της σούπας (προαιρετικά) λευκό ή ξηρό κρασί
1 κουταλιά σουσάμι
2 σκελίδες σκόρδο
1 κρεμμύδι / πράσινο, κομμένο σε φέτες για γαρνίρισμα
4 φλιτζάνια μπρόκολο, ελαφρώς βρασμένο στον ατμό
1 κουταλάκι του γλυκού αλεύρι καλαμποκιού
Πώς θα φτιάξεις το κοτόπουλο teriyaki;
Συνταγή:
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Τηγανίζουμε το κοτόπουλο, ανακατεύοντας το περιστασιακά μέχρι να ροδίσει ελαφρώς.
Σε ένα μπολ χτυπάμε μαζί τη σάλτσα σόγιας, τη ζάχαρη, το ξίδι, το κρασί, το σουσάμι και ανακατεύουμε. Το αφήνουμε στην άκρη.
Προσθέτουμε το σκόρδο στην κατσαρόλας και το σοτάρουμε περίπου για 30 δευτερόλεπτα. Ρίχνουμε τη σάλτσα και την αφήνουμε να σιγοβράσει, ανακατεύοντας περιστασιακά περίπου για 2-3 λεπτά. προσθέτουμε το αλεύρι αραβοσίτου μόνο αν χρειαστεί.
Προσθέτουμε το μπρόκολο και γαρνίρουμε με φρέσκες φέτες κρεμμυδιού.
Σερβίρουμε με ρύζι.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τραγανά πιτάκια με κιμά

Κοτόπουλο στο φούρνο με κριθαράκι

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ