Τραγανά πιτάκια με κιμά
Τραγανά πιτάκια με κιμά
Υλικά Για τη ζύμη: 250 ml νερό 375 ml λάδι, ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο περίπου 25 γραμμ. μαγιά (3 φακελάκια) 1 κουτ. του γλυκού αλάτι γεμάτο 1 κουτ. του γλυκού ζάχαρη κοφτό περίπου 750 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Ένα αυγό για να αλείψουμε μετά Για τη γέμιση: 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο 1 ντομάτα ώριμη 1 κρεμμύδι αλάτι πιπέρι κύμινο χυμό από ένα λεμόνι μαϊντανό ρίγανη Εκτέλεση Σ’ ένα μπολ φτιάχνουμε τη γέμιση. Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί, τη ντομάτα και το μαϊντανό ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε καλά όπως για μπιφτέκια. Τα αφήνουμε στην άκρη. Πιάνουμε ένα μπολ και ρίχνουμε μέσα το ποτήρι χλιαρό νερό και μαγιά και ανακατεύουμε καλά να λιώσει η μαγιά. Ρίχνουμε το λάδι, το αλάτι, τη ζάχαρη και τέλος λίγο λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας καλά να γίνει μια μαλακιά και εύπλαστη ζύμη (καμιά φορά μπορεί να πάρει και λίγο παραπάνω, στα 800 γραμμ. αλεύρι). Τη ρίχνουμε τη ζύμη σε μάρμαρο ή σε μια ίσια και λεία επιφάνεια και αρχίζουμε να ζυμώνουμε όπως το ψωμί. Μόλις το κάνουμε την…
Υλικά Για τη ζύμη: 250 ml νερό 375 ml λάδι, ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο περίπου 25 γραμμ. μαγιά (3 φακελάκια) 1 κουτ. του γλυκού αλάτι γεμάτο 1 κουτ. του γλυκού ζάχαρη κοφτό περίπου 750 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Ένα αυγό για να αλείψουμε μετά Για τη γέμιση: 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο 1 ντομάτα ώριμη 1 κρεμμύδι αλάτι πιπέρι κύμινο χυμό από ένα λεμόνι μαϊντανό ρίγανη Εκτέλεση Σ’ ένα μπολ φτιάχνουμε τη γέμιση. Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί, τη ντομάτα και το μαϊντανό ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε καλά όπως για μπιφτέκια. Τα αφήνουμε στην άκρη. Πιάνουμε ένα μπολ και ρίχνουμε μέσα το ποτήρι χλιαρό νερό και μαγιά και ανακατεύουμε καλά να λιώσει η μαγιά. Ρίχνουμε το λάδι, το αλάτι, τη ζάχαρη και τέλος λίγο λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας καλά να γίνει μια μαλακιά και εύπλαστη ζύμη (καμιά φορά μπορεί να πάρει και λίγο παραπάνω, στα 800 γραμμ. αλεύρι). Τη ρίχνουμε τη ζύμη σε μάρμαρο ή σε μια ίσια και λεία επιφάνεια και αρχίζουμε να ζυμώνουμε όπως το ψωμί. Μόλις το κάνουμε την…
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου