ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ PESTO ΦΥΣΤΙΚΙΩΝ


Καιρός είναι να δείτε το pesto με άλλο μάτι. Θα σας πάρει πραγματικά λίγο χρόνο και το αποτέλεσμα θα ενθουσιάσει εσάς και τη παρέα σας. Τολμήστε το! Τι θα χρειαστείτε: 1 1/2 φλιτζάνια ανάλατα, ψημένα φιστίκια Αιγίνης 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένη ντομάτα 2 σκελίδες σκόρδο 1 χούφτα φρέσκα φύλλα δυόσμου 1 χούφτα τριμμένη παρμεζάνα 1 πρέζα τριμμένο κόκκινο πιπέρι 1 πρέζα φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι Μακαρόνια βρασμένα al dente (σύμφωνα με τις οδηγίες που θα βρείτε στη συσκευασία). Κρατήστε λίγο από το νερό στο οποίο έβρασαν τα μακαρόνια. Πώς θα το φτιάξετε: Βάλτε όλα τα υλικά (εκτός από τα μακαρόνια φυσικά) στον κάδο του μπλέντερ και τα αφήστε να ανακατευτούν μέχρι να έχετε μια χονδροειδή μορφή πουρέ. Μεταφέρετε τον πουρέ σε ένα μπολ και ανακατέψτε με δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο (ή λίγο περισσότερο εάν χρειαστεί) μέχρι να μεταμορφωθεί το μείγμα σας σε μια παχιά, πλούσια σάλτσα. Δοκιμάστε και προσθέστε αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται. Σε ένα πιάτο σερβίρετε τα μακαρόνια σας και ανακατέψτε τα με ένα φλιτζάνι από τη σάλτσα πέστο αφού πρώτα προσθέσετε μία κουταλιά της σούπας από το νερό στο οποίο έβρασαν τα μακαρόνια (έτσι θα δώσετε μια υπέροχη γυαλιστερή όψη στη σάλτσα σας!). Φυλάξτε το υπόλοιπο πέστο σε ένα βαζάκι και χρησιμοποιήστε το σε σάντουιτς που θα φτιάξετε! Καλή σας όρεξη

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Τραγανά πιτάκια με κιμά

LOLLIPOP COCKTAILS