Ένα blog με συνταγές φαγητών - γλυκών.

Συνολικές προβολές σελίδας

Rage Radio

Listen live to Ragehttps://player.magicstreams.gr

Black Forest





Χτυπάμε με το μίξερ τα αβγά μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν, στη συνέχεια κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το κακάο, το ρίχνουμε σιγά - σιγά στο μείγμα και ανακατεύουμε απαλά με μια κουτάλα.

Μόλις τα υλικά μας δέσουν, αδειάζουμε το μείγμα σε ένα στρογγυλό ταψί ή τσέρκι με διάμετρο 20-25 εκατοστά, βουτυρωμένο και αλευρωμένο. Συνεχίζοντας, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20 - 30 λεπτά.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας τη ζάχαρη με το νερό και περιμένοντας μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Όταν κρυώσει το σιρόπι, ρίχνουμε μέσα το Kirsch (μπορούμε να το βρούμε στις μεγάλες κάβες) ή το ρούμι . Ανακατεύουμε και είναι έτοιμο.

Κατόπιν, χτυπάμε περίπου για 4 λεπτά την κρέμα γάλακτος (πρέπει να είναι καλά παγωμένη) με την άχνη στο μίξερ μέχρι να γίνει αρκετά σφιχτή σαντιγί. Κόβουμε το παντεσπάνι σε 3 ίσους σε πάχος δίσκους. Τοποθετούμε το ένα κομμάτι από το παντεσπάνι σε μια πιατέλα, το βρέχουμε με το σιρόπι μέχρι να ποτίσει καλά και απλώνουμε τη μαρμελάδα σε όλη την επιφάνειά του.

Στρώνουμε ομοιόμορφα πάνω από τη μαρμελάδα τα 300 γρ. περίπου από τη σαντιγί που έχουμε φτιάξει και τοποθετούμε από πάνω ομοιόμορφα τα μισά κεράσια στραγγισμένα.

Βάζουμε επάνω το δεύτερο κομμάτι από το παντεσπάνι και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με το σιρόπι, τη σαντιγί και τα υπόλοιπα κεράσια (μαρμελάδα δεν βάζουμε άλλη).

Το καλύπτουμε από πάνω με το 3ο κομμάτι από το παντεσπάνι, ποτίζουμε με σιρόπι και καλύπτουμε όλη την τούρτα με την υπόλοιπη σαντιγί που έχει μείνει και την ξυσμένη κουβερτούρα.

Έπειτα βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για 20 λεπτά να σφίξει και είναι έτοιμοι για σερβίρισμα.




Υλικά για 6-8 άτομα:



Για το παντεσπάνι:
125 γρ. ζάχαρη
125 γρ. αλεύρι
5 αβγά
30 γρ. κακάο

Για το σιρόπι:
150 γρ. ζάχαρη
150 ml νερό
60 ml kirsch ή ρούμι

Για τη γέμιση:
800 ml κρέμα γάλακτος
80 γρ. ζάχαρη άχνη
300 γρ. κεράσια σε κονσέρβα
50 – 80 γρ. μαρμελάδα βατόμουρο ή φράουλα
αρκετή κουβερτούρα ξυσμένη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Flag Counter

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου