Πάστα Ταψιού

Πάστα Ταψιού


Πάστα ταψιού. Ασυνήθιστη και πεντανόστιμη!


Υλικά


6 αυγά
6 κουταλιές σούπας ζάχαρη
4κουταλιές σούπας κακάο
6 κουταλιές σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 βανίλια
4 κουταλιές σούπας λάδι
2 κουταλιές γλυκού μπέικιν πάουντερ

Ετοιμασία κέικ


Χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν για 5 λεπτά.
Χαμηλώνουμε στην πολύ σιγανή ταχύτητα και προσθέτουμε το αλεύρι το κακάο την βανίλια το μπέικιν και το ελαιόλαδο.Ανακατεύουμε καλά.
Αδειάζουμε το μείγμα σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε προθερμασμένο 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.

Σιρόπι υλικά


2 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρι νερό
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι.Ολα μαζί τα βράζουμε περίπου για 10 λεπτά.
Βγάζουμε το ψημένο κέικ και ρίχνουμε από πάνω το καυτό σιρόπι με κουτάλα και τα δύο καυτά.
Το αφήνουμε να κρυώσει.

Υλικά για σαντιγί

**************
2 κουτιά παγωμένα Morfat
1 ζαχαρούχο γάλα
1 βανίλια
Ετοιμασία σαντιγί
Χτυπάμε πολύ να αφρατέψει η παγωμένη morfat
Προσθέτουμε και το ζαχαρούχο με την βανίλια ανακατεύοντας.
Αδειάζουμε την σαντιγί επάνω από το σιροπιασμένο και κρύο κέικ.
Το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά περίπου 1 ώρα.

Γλάσο σοκολάτας υλικά

2 κουβερτούρες των 125 γραμ
1κουταλιά σούπας μέλι
1 βανίλια
150 γραμ γάλα εβαπορέ

Ετοιμασία γλάσου σοκολάτας

Βράζουμε το γάλα -το αποσύρουμε από την φωτιά σπάμε μέσα την σοκολάτα προσθέτουμε το μέλι και την βανίλια ανακατεύουμε να λιώσει η σοκολάτα

το ρίχνουμε επάνω από το γλυκό από την σαντιγί το στρώνουμε ομοιόμορφα μετά στο ψυγείο να παγώσει κι έτοιμο !!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Φαχίτας με κοτόπουλο

Αρνάκι στο φούρνο με πατάτες

Κοτόπουλο στο φούρνο με κριθαράκι