ΝΟΣΤΙΜΑ NOODLES ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΑΡΑΚΑ

Υλικά: • Χοντρό αλάτι και πιπέρι • Ένα πακέτο noodles ή linguine • 2 φιλέτα στήθος, κομμένα σε λεπτές λωρίδες • 1 κουταλιά της σούπας καλαμποκάλευρο • 2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι • 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, το μισό κομμένο σε λεπτές φέτες • 2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε λεπτές φέτες • 1/2 λάχανο (περίπου 1 κιλό), κομμένο • 2 φλιτζάνια κατεψυγμένο αρακά • 2 κουταλιές της σούπας ξίδι ρυζιού • 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας Διαδικασία: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, μαγειρέψτε τα ζυμαρικά al dente, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Έπειτα στραγγίστε και ξεπλύνετε με κρύο νερό. Σε ένα μέτριο μπολ, ανακατέψτε το κοτόπουλο με το καλαμποκάλευρο, προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνετε 1 κουταλιά λάδι σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία και μαγειρεύετε το κοτόπουλο 2-4’ μέχρι να πάρει χρώμα απ’ έξω. Βάζετε το κοτόπουλο σ’ ένα πιάτο και προσθέτετε το υπόλοιπο λάδι στο τηγάνι μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο. Τα τσιγαρίζετε ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν, 1-3’. Προσθέστε το λάχανο, και συνεχίζετε το μαγείρεμα ανακατεύοντας συχνά για 2-4’. Τέλος προσθέτετε τον αρακά που έχετε ήδη βράσει, το ξύδι, τη σάλτσα σόγιας, το κοτόπουλο και τα ζυμαρικά. Προσθέτεται αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται και τα μαγειρεύετε όλα μαζί για 3-5’. Καλή όρεξη!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Τραγανά πιτάκια με κιμά

LOLLIPOP COCKTAILS