Ένα blog με συνταγές φαγητών - γλυκών.

Συνολικές προβολές σελίδας

Rage Radio

Listen live to Ragehttps://player.magicstreams.gr

Kushari, το εθνικό πιάτο της Αιγύπτου




Ανακατεύουμε τα μακαρόνια με το ρύζι και τις φακές. Χτυπάμε με ένα πιρούνι το ξίδι μαζί με το πολτοποιημένο σκόρδο και περιχύνουμε. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε μια μικρή κατσαρόλα και μόλις ροδίσουν, ρίχνουμε τις ντομάτες, το νερό, τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά και τα βάζουμε να πάρουν μια βράση. Ριχνουμε το καυτό μείγμα μέσα στην πιατέλα με τα υπόλοιπα υλικά.

Υλικά
1 φλιτζάνι φακές βρασμένες
1 φλιτζάνι ρύζι βρασμένο
1 φλιτζάνι κοφτό μακαρονάκι βρασμένο
2 ντομάτες πολτοποιημένες
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 κουταλιά ξίδι
2 κουταλάκια ζάχαρη
μισό κουταλάκι κανέλα τριμμένη
1/4 του κουταλιού του γλυκού κόκκινο πιπέρι
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
1 κουταλάκι τριμμένο κύμινο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 ποτήρι νερό
αλάτι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Flag Counter

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου