Αφράτη ομελέτα στο τηγάνι

συνταγή για ομελέτα


Τι θα χρειαστείς για τη συνταγή για την ομελέτα;
5 μεγάλα ασπράδια αυγών
3 μεγάλους κρόκους αυγών
2 κουταλιές βούτυρο
Αλάτι και Πιπέρι
Φρέσκο σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
Η συνταγή για την ομελέτα στο τηγάνι
Ξεχωρίζουμε το ασπράδι από τον κρόκο των αυγών. Θα χρειαστούμε μόνο 3 κρόκους και μπορείς να αποθηκεύσουμε τους υπόλοιπους για άλλη χρήση.
Ανακατεύουμε τους κρόκους των αυγών μέχρι να γίνουν ένα μείγμα. Αφήνουμε στην άκρη.
Μεταφέρουμε το ασπράδι των αυγών σε ένα μεγάλο μπολ και χτυπάμε μέχρι να τριπλασιαστούν σε μέγεθος.
Τοποθετούμε προσεκτικά τους κρόκους των αυγών στα ασπράδια μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως. Ρίχνουμε το μείγμα του αυγού σε ένα τηγάνι με μεσαίο μέγεθος. Μαγειρεύουμε σε μέτρια με χαμηλή φωτιά για περίπου 5 λεπτά.
Ανασηκώνουμε κάθε πλευρά της ομελέτας και ρίχνουμε μια κουταλιά βούτυρο από κάτω.
Κλείνουμε το καπάκι στο τηγάνι και μαγειρεύουμε για ακόμα 5 λεπτά.
Αφαιρούμε το καπάκι και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι στην ομελέτα. Αφαιρούμε το τηγάνι από τη θερμότητα.
Διπλώνουμε την ομελέτα στη μέση και προσθέτουμε από πάνω ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τραγανά πιτάκια με κιμά

Κοτόπουλο στο φούρνο με κριθαράκι

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ