ΡΟΚΑ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ
Αγοράζεις μερικά ματσάκια ρόκα, όσο μικρότερα τόσο καλύτερα, τοματίνια (βρες κάποιον που να έχει γλυκά, όχι ξινά) ή ντομάτες και πάρε λίγο παρμεζάνα. Την παρμεζάνα την κόβεις ψιλά με το μαχαίρι, σαν φετάκια. Δεν την τρίβεις αν δεν έχεις τον κατάλληλο ξύστη. Πλύνε καλά την ρόκα και τα τοματίνια, κόψε την ρόκα σε κομμάτια 5-6 εκατοστών, χωρίς πολύ κοτσάνι και τα τοματίνια στη μέση (ή την ντομάτα σε φέτες, σαν τριαντάφυλλο). Χτυπάς με το σύρμα το λάδι με το βαλσάμικο και το αλάτι σε ένα μπολ και περιχύνεις τη σαλάτα. Από πάνω βάζεις τις φετούλες παρμεζάνα και τη σερβίρεις. Υλικά (για 6 άτομα) Για τη σαλάτα 3 ματσάκια ρόκα 15 τοματίνια ή 2 ντομάτες 125 γρ. παρμεζάνα κομμένη σε πολύ λεπτές φέτες Για τη vinegrette 40 ml βαλσαμικό ξίδι 60 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Aλάτι

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Τραγανά πιτάκια με κιμά

LOLLIPOP COCKTAILS