Σμυρνέικη πατατόπιτα
Μια συνταγή με γέμιση-έκπληξη που θα κάνει τη διαφορά στο χειμωνιάτικο τραπέζι! Υλικά 500 γραμμ. φύλλο κρούστας 1 κιλό πατάτες, βρασμένες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους 10 φέτες κασέρι 10 φέτες γραβιέρα 10 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένο 4 μέτρια κρεμμύδια ψιλικομμένα, 3 αυγά 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο 1/2 φλιτζ. γάλα 2 κουτ. σούπας γραβιέρα τριμμένη 1/2 φλιτζ. λάδι αλάτι πιπέρι 250 γραμμ. βούτυρο λιωμένο για το άλειμμα των φύλλων Εκτέλεση Παίρνετε 4 φύλλα από το πακέτο, τα βάζετε στο ταψί που θα χρησιμοποιήσετε τοποθετώντας ανάμεσα στο καθένα μία λαδόκολλα. Ψήστε τα στους 180°C για 15 λεπτά. Βγάλτε τα από το φούρνο και απλώστε τα ένα - ένα στο τραπέζι. Στο μεταξύ σοτάρετε τα κρεμμύδια με το μισό λάδι μέχρι να μαλακώσουν και κάπως να ροδίσουν. Σε ένα μπολ βάλτε τις πατάτες, τον μαϊντανό, το κρεμμύδι, το ζαμπόν, τη γραβιέρα, 2 από τα αυγά ελαφρά χτυπημένα, λίγο αλάτι, πιπέρι και το υπόλοιπο λάδι. Ανακατέψτε καλά. Βουτυρώστε το ταψί και απλώστε τα μισά (από τα υπόλοιπα) ωμά φύλλα βουτυρώνοντας καλά το καθένα. Στρώστε από πάνω τις φέτες κασέρι. Βάλτε από πάνω δύο από τα ψημένα φύλλα βουτυρώνοντάς τα ανάμεσα. Απλώστε τη γέμιση της πατάτας. Τοποθετήστε τα άλλα δύο ψημένα φύλλα βουτυρώνοντάς τα επίσης. Στρώστε με τις φέτες γραβιέρας. Σκεπάστε με τα υπόλοιπα ωμά φύλλα βουτυρώνοντας και πάλι το καθένα. Χτυπήστε το τελευταίο αυγό με το γάλα και περιχύστε την πίτα. Χαράξτε την σε κομμάτια. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45 λεπτά περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Τραγανά πιτάκια με κιμά

LOLLIPOP COCKTAILS