ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ ΜΕ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ Για την συνταγή θα χρειαστείτε: 18 κουταλιές σούπας παρθένο ελαιόλαδο 1/4 της κούπας φρέσκο ψιλοκομμένο δυόσμο ή μέντα 1/4 της κούπας φρέσκο ψιλοκομμένο βασιλικό 6 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες 1/2 κουταλάκι γλυκού τριμμένο κόκκινο πιπέρι 6 μεσαία κολοκυθάκια κομμένα σε λωρίδες μεσαίου πάχους 4 μεσαίες μελιτζάνες κομμένες σε λωρίδες μεσαίου πάχους 4 μεσαίες κόκκινες πιπεριές κομμένες σε χοντρές ροδέλες 8 μπαλάκια μοτσαρέλας κομμένα σε φέτες. Εκτέλεση: Για τη μαρινάδα, ετοιμάστε 3 μπολ και ρίξτε στο καθένα 6 κουταλιές από το ελαιόλαδο. Στο πρώτο μπολ προσθέστε τη μέντα ή το δυόσμο, στο δεύτερο τον βασιλικό και το μισό σκόρδο και στο τρίτο το υπόλοιπο σκόρδο με το κόκκινο πιπέρι. Αλατοπιπερώστε και τα τρία μπολ και ανακατέψτε καλά για να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Βάλτε τα κολοκυθάκια στη μαρινάδα με τη μέντα ή το δυόσμο, τις μελιτζάνες στη μαρινάδα με τον βασιλικό και τις πιπεριές στη μαρινάδα με το κόκκινο πιπέρι. Ανακατέψτε καλά τα υλικά σε κάθε μαρινάδα και αφήστε τα σε θερμοκρασία δωματίου για 2 ώρες. Κατά τη διάρκεια των δυο ωρών περιστασιακά να ανακατεύετε τα λαχανικά για να μαριναριστούν ομοιόμορφα. Αφού έχετε ετοιμάσει τη φωτιά, η θερμοκρασία πρέπει να είναι μεσαία προς υψηλή, απλώστε τα λαχανικά στη σχάρα και ψήστε τα για περίπου 3 λεπτά από την κάθε πλευρά, ώστε να πάρουν χρώμα. Όταν τα λαχανικά σας είναι έτοιμα, απλώστε τα σε ξεχωριστές πιατέλες ή σε μια μεγάλη, ρίξτε από πάνω τις μαρινάδες, αλάτι και πιπέρι. Σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου με τις φέτες μοτσαρέλας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

LOLLIPOP COCKTAILS

ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΤΟΝΟ