Ο σολομός αγαπά ιδιαίτερα τη μουστάρδα και η ένωσή τους δίνει ένα γευστικότατο πιάτο.
Υλικά για 4 άτομα
Θα χρειαστείτε:
4 φιλέτα φρέσκου σολομού
4 κουτ. της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
½ φλ. μουστάρδα Dijon
1 κουτ. του γλυκού ελαιόλαδο
3 κουτ. της σούπας φρέσκο άνηθο ψιλοκομμένο
3 κουτ. της σούπας φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο.
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση: Αρχικά ξεπλένετε τα φιλέτα του σολομού. Στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας, τα τοποθετείτε σε ένα τηγάνι με γρίλιες, περιχύνετε 2 κουτ. της σούπας χυμό λεμονιού και αλατοπιπερώνετε. Αφήνετε να μαγειρευτούν σε δυνατή φωτιά για 8-9 λεπτά ενώ στο μεταξύ τους γυρίζετε μια φορά για να ψηθούν και από την άλλη πλευρά. Στο μεταξύ, σε ένα μπολ ανακατεύετε τη μουστάρδα, τον υπόλοιοπο χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, τον άνηθο και το βασιλικό. Όταν τα φιλέτα είναι έτοιμα, ρίχνετε τη sauce και σερβίρετε αμέσως. Το πιάτο συνοδεύεται τέλεια με ρύζι basmati ή με λαχανικά.
hot tip: Εναλλακτικά, μπορείτε να ψήσετε τα φιλέτα και στο φούρνο.
Υλικά για 4 άτομα
Θα χρειαστείτε:
4 φιλέτα φρέσκου σολομού
4 κουτ. της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
½ φλ. μουστάρδα Dijon
1 κουτ. του γλυκού ελαιόλαδο
3 κουτ. της σούπας φρέσκο άνηθο ψιλοκομμένο
3 κουτ. της σούπας φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο.
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση: Αρχικά ξεπλένετε τα φιλέτα του σολομού. Στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας, τα τοποθετείτε σε ένα τηγάνι με γρίλιες, περιχύνετε 2 κουτ. της σούπας χυμό λεμονιού και αλατοπιπερώνετε. Αφήνετε να μαγειρευτούν σε δυνατή φωτιά για 8-9 λεπτά ενώ στο μεταξύ τους γυρίζετε μια φορά για να ψηθούν και από την άλλη πλευρά. Στο μεταξύ, σε ένα μπολ ανακατεύετε τη μουστάρδα, τον υπόλοιοπο χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, τον άνηθο και το βασιλικό. Όταν τα φιλέτα είναι έτοιμα, ρίχνετε τη sauce και σερβίρετε αμέσως. Το πιάτο συνοδεύεται τέλεια με ρύζι basmati ή με λαχανικά.
hot tip: Εναλλακτικά, μπορείτε να ψήσετε τα φιλέτα και στο φούρνο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου