ΚΑΡΟΤΟΣΟΥΠΑ


Υλικά
8-7 μέτρια καρότα
1 κρεμμύδι
βούτυρο
μισό ποτήρι λευκό κρασί
2 ποτήρια νερό
1 1/2 κούπα γάλα
1 κ.σ. κορν φλάουρ
αλάτι
πιπέρι
κάρυ
τζίντζερ
Εκτέλεση
Κόβετε τα καρότα και το κρεμμύδι σε ροδέλες. Σωτάρουμε το κρεμμύδι με το βούτυρο σε μια κατσαρόλα. Μόλις πάρει χρώμα το σβήνουμε με το κρασί.



Το αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί και προσθέτουμε τα κομμένα καρότα.

Το αφήνουμε να βράσει για 10′ εφ’ όσον έχουμε προσθέσει το νερό. Έπειτα ρίχνουμε μία κούπα γάλα, το οποίο έχουμε ζεστάνει. Το υπόλοιπο γάλα (μισή κούπα) το ανακατεύουμε με την κορν φλάουρ και το ρίχνουμε και αυτό στο μείγμα. Τέλος ρίχνουμε το αλατοπίπερο, λίγο κάρυ (μισό κουταλάκι του γλυκού) και προαιρετικά προσθέτουμε λίγο τζίντζερ σε σκόνη. Προσωπικά μου αρέσει και το χρησιμοποιώ αρκετά, αλλά είναι θέμα γευστικών προτιμήσεων οπότε είναι στο χέρι σας αν θα βάλετε! Το αφήνουμε να βράσει για 20 ακόμα λεπτά.
Μόλις είναι έτοιμη η σούπα και αφού έχει κρυώσει λίγο (δεν είναι δηλαδή καυτή) την ρίχνουμε στο μπλέντερ για να την πολτοποιήσουμε. Τη σερβίρουμε σκέτη είτε με κρουτόν – πολλοί ρίχνουν και μια κουταλιά γιαούρτι αλλά την προτιμώ χωρίς!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Τραγανά πιτάκια με κιμά

LOLLIPOP COCKTAILS