ΠΕΝΝΕΣ ΜΕ ΞΙΦΙΑ

Τσιγαρίζεις το κρεμμύδι και ολόκληρα τα σκόρδα μέσα στο λάδι. Μόλις πάρουν χρώμα ρίχνεις μέσα τη ντομάτα και αφαιρείς τα κομμάτια από το σκόρδο για να μην σου πικρίσει η σάλτσα. Τη βράζεις σιγανά για 15 λεπτά κι όταν πλησιάζει στο τέλος ρίχνεις μέσα το ψάρι, που το έχεις κόψει σε κυβάκια 1Χ1 εκατοστά ή και λίγο μικρότερα. Μετά από 3λεπτά ρίχνεις την πλυμένη και καλά στυμμένη (για να φύγει η πολύ αλμύρα και τα νερά) κάπαρη, τα κομμάτια από τις ελιές θρούμπες και το μαϊντανό. Δυναμώνεις τη φωτιά και ρίχνεις μισό ποτηράκι λευκό κρασί. Αλάτι, πιπέρι όσο θες και σερβίρεις τις πένες που έβραζαν δίπλα όση ώρα ετοίμαζες τη σάλτσα. Για να δεις πότε είναι έτοιμες al dente είναι απλό. Τσιμπάς μια στο πιρούνι και τη δαγκώνεις. Ή ακολουθείς τις οδηγίες στο πακέτο.
Και είναι πιάτο που πάει και με λευκό και με κόκκινο κρασί. Κόκκινο θα έπινα εγώ κι ας είναι και ψάρι. Το ψάρι-λευκό και κρέας-κόκκινο είναι μεγάλος μύθος.


ΥΛΙΚΑ (για έξι άτομα σε περίπτωση που θέλεις να καλέσεις κόσμο)
Πένες με ξιφία
(μη ζορίζεστε που είναι ψάρι!)
650 γρ. πένες
400 γρ. ξιφία καθαρισμένο
από τα κόκαλα και την πέτσα, κομμένο σε κύβους 1-1,5 εκ.
55 ml ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο κομμένη σε λεπτές φέτες
3 μέτριες ντομάτες αποφλοιωμένες και κομμένες σε φέτες
60 γρ. κάπαρη που την έχετε αφήσει στο νερό (για να ξαλμυρίσει) και στύψει με το χέρι
50 γρ. μαύρες ελιές χωρίς το κουκούτσι, κομμένες σε ροδέλες
60 γρ. λευκό ξηρό κρασί
Tip
* Αν, δοκιμάζοντας τη σάλτσα, η ντομάτα σάς πικρίζει, βάλτε ζάχαρη στην άκρη ενός κουταλιού και προσθέστε την όσο ακόμα βράζει.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Τραγανά πιτάκια με κιμά

LOLLIPOP COCKTAILS