Για το λάδι πεπεροντσίνο
1 κ.σ. πεπεροντσίνο (κόκκινο πιπεράκι
φρέσκο ή ξηρό) ψιλοκομμένο
1 κ.σ. σκόρδο λιωμένο
1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
Αλάτι
Για τις γαρίδες
20 μεσαίες γαρίδες με το κεφάλι, καθαρισμένες από το κέλυφος και το εντεράκι στη ράχη (περίπου 1/2 κ.)
3 κ.γ. λάδι πεπεροντσίνο
Αλάτι, μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
01. Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα τηγάνι. Ρίχνετε το πεπεροντσίνο και το σκόρδο και σοτάρετε για 2΄μέχρι να πάρουν άρωμα. Μεταφέρετε το λάδι σε ένα μπολ και το αφήνετε να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου.
02. Ζεσταίνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Ανακατεύετε τις γαρίδες και το λάδι πεπεροντσίνο
και πασπαλίζετε με το αλάτι κατά προτίμηση.
03. Σοτάρετε τις γαρίδες για 2΄περίπου από κάθε πλευρά, μέχρι να
μαλακώσουν.
1 κ.σ. πεπεροντσίνο (κόκκινο πιπεράκι
φρέσκο ή ξηρό) ψιλοκομμένο
1 κ.σ. σκόρδο λιωμένο
1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
Αλάτι
Για τις γαρίδες
20 μεσαίες γαρίδες με το κεφάλι, καθαρισμένες από το κέλυφος και το εντεράκι στη ράχη (περίπου 1/2 κ.)
3 κ.γ. λάδι πεπεροντσίνο
Αλάτι, μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
01. Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα τηγάνι. Ρίχνετε το πεπεροντσίνο και το σκόρδο και σοτάρετε για 2΄μέχρι να πάρουν άρωμα. Μεταφέρετε το λάδι σε ένα μπολ και το αφήνετε να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου.
02. Ζεσταίνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Ανακατεύετε τις γαρίδες και το λάδι πεπεροντσίνο
και πασπαλίζετε με το αλάτι κατά προτίμηση.
03. Σοτάρετε τις γαρίδες για 2΄περίπου από κάθε πλευρά, μέχρι να
μαλακώσουν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου