Υλικά
1 1/2 κιλό μύδια
2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 κ. σ. λάδι
1 μίσχο λεμονόχορτο, ψιλοκομμένο
1 μικρή πιπεριά τσίλι, σε λεπτές φέτες
2 κ. γλ. τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
1 1/2 φλ. τσαγιού γάλα καρύδας χωρίς ζάχαρη
2 κ. γλ. σάλτσα ψαριού
1 κ. γλ. ξύσμα λάιμ
1 κ. σ. χυμό λάιμ
3/4 φλ. τσαγιού κόλιανδρο
Εκτέλεση
Ζεσταίνετε το λάδι, το σκόρδο και το λεμονόχορτο σε μεσαία-χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να ζεσταθεί και να αρωματιστεί, περίπου για 3 λεπτά.
Προσθέστε την πιπεριά και το τζίντζερ, μαγειρέψτε για 1 λεπτό, και προσθέστε το γάλα καρύδας και τη σάλτσα ψαριού.
Αφήστε να πάρει μια βράση και προσθέστε τα μύδια.
Καλύψτε και σιγοβράστε, ανακατεύοντας μία ή δύο φορές, μέχρι να ανοίξουν τα κελύφη, για 5 έως 6 λεπτά.
Τέλος, προσθέστε το ξύσμα και το χυμό λάιμ, γαρνίρετε με τον κόλιανδρο και λίγη πιπεριά τσίλι και σερβίρετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου