Υλικά
1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
1 φλ. τσαγιού τυρί μασκαρπόνε, σε θερμοκρασία δωματίου
1/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
1 κ. σ. ποτό μπράντι (προαιρετικά)
2 φλ. τσαγιού καφέ εσπρέσο ή κάποιον άλλο δυνατό καφέ, παρασκευασμένο και σε θερμοκρασία δωματίου
1 συσκευασία μπισκότα σαβαγιάρ
Σκόνη κακάου για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Σε ένα μίξερ χτυπήστε την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και βανίλια μέχρι να αποκτήσετε ένα απαλό μείγμα.
Προσθέστε το τυρί μασκαρπόνε και το μπράντι (εάν το χρησιμοποιήσετε) και συνεχίστε το χτύπημα για λίγο ακόμη.
Βυθίστε τα μπισκότα σαβαγιάρ στον καφέ και τοποθετήστε σε ένα ταψί, δημιουργώντας την πρώτη στρώση.
Απλώστε το μισό μείγμα της κρέμας πάνω από τα μπισκότα και επαναλάβετε ακόμη μία φορά την διαδικασία.
Γαρνίρετε με τη σκόνη κακάου και τοποθετήστε στο ψυγείο για 2- 4 ώρες πριν να το καταναλώσετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου