Υλικά για 4-6 άτομα
2 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής κίτρινο
150 γραμμάρια μαργαρίνη
2 1/2 κούπες καφέ ζάχαρη
5 κούπες νερό
1 κούπα κορν φλάουρ
1 ξύσμα λεμονιού
Εκτέλεση
Αναμειγνύουμε το κορν φλάουρ με 1 κούπα κρύο νερό. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τις υπόλοιπες 4 κούπες νερό και τις αναμιγνύουμε με το κορν φλάουρ.
Σ' ένα κατσαρολάκι λιώνουμε τη ζάχαρη με τη μαργαρίνη, το ξύσμα λεμονιού και το χρώμα ζαχαροπλαστικής. Αφήνουμε να βράσουν για λίγο και μετά αναμιγνύουμε όλα τα υλικά μαζί.
Βάζουμε το χαλβά σε μια φόρμα βουτυρωμένη και τον αφήνουμε να κρυώσει τουλάχιστον για 30 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου