Υλικά για 2-4 άτομα
1/4 κουταλιά του γλυκού θυμάρι
1/2 κουταλιά του γλυκού αποξηραμένη μαντζουράνα
1 φύλλο δάφνης
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
2 πράσα κομμένα σε ροδέλες (μόνο βολβός)
1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
5 πατάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες
5 φλιτζάνια τσαγιού ζωμό κοτόπουλο
1/4 φλιτζάνι τσαγιού κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Πλένουμε από τα χώματα τις πατάτες και καθαρίζουμε, τις κόβουμε σε 4 ή σε μικρότερα κομμάτια ανάλογα με το μέγεθος της πατάτας. Πλένουμε τα πράσα και τα κόβουμε σε ροδέλες μόνο τους βολβούς.
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε για 5-7 λεπτά, σε σιγανή φωτιά, το βούτυρο με τα πράσα, το κρεμμύδι και τις πατάτες, ανακατεύοντας συχνά. Ρίχνουμε το ζωμό κοτόπουλου και τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζουμε για περίπου 30 λεπτά ώσπου να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Βάζουμε τα λαχανικά στο μπλέντερ να λιώσουν καλά και τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε το αλάτι, πιπέρι και την κρέμα γάλακτος.
Ανακατεύουμε καλά και σβήνουμε τη φωτιά. Σερβίρουμε όσο είναι ζεστή και πασπαλίζουμε με λίγη παρμεζάνα!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου