Τα υλικά: ¾ της κούπας γάλα 2 κουταλιές σούπας λευκό ξύδι 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη 1 κουταλάκι γλυκού baking powder ½ κουταλάκι γλυκού σόδα μαγειρικής ½ κουταλάκι γλυκού αλάτι 1 αυγό 2 κουταλιές σούπας λιωμένο βούτυρο Εκτέλεση: Ρίξτε στην κούπα με το γάλα το ξύδι και αφήστε το για 5 λεπτά. Ανακατέψτε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το baking powder, τη σόδα και το αλάτι. Ξεχωριστά σε ένα μικρό μπολ χτυπήστε το αυγό με το λιωμένο βούτυρο, προσθέστε μέσα το γάλα (που έχει ξινίσει) και χτυπήστε λίγο ακόμα. Ενώστε τα υγρά με τα στερεά υλικά και ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Τηγανίστε τις τηγανίτες σε μεσαία φωτιά ρίχνοντας κάθε φορά λίγο βούτυρο στο τηγάνι. Σερβίρετε τις με φρέσκες φράουλες, μούρα και μέλι ή ένα σιρόπι της αρεσκείας σας.
Τα υλικά: ¾ της κούπας γάλα 2 κουταλιές σούπας λευκό ξύδι 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη 1 κουταλάκι γλυκού baking powder ½ κουταλάκι γλυκού σόδα μαγειρικής ½ κουταλάκι γλυκού αλάτι 1 αυγό 2 κουταλιές σούπας λιωμένο βούτυρο Εκτέλεση: Ρίξτε στην κούπα με το γάλα το ξύδι και αφήστε το για 5 λεπτά. Ανακατέψτε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το baking powder, τη σόδα και το αλάτι. Ξεχωριστά σε ένα μικρό μπολ χτυπήστε το αυγό με το λιωμένο βούτυρο, προσθέστε μέσα το γάλα (που έχει ξινίσει) και χτυπήστε λίγο ακόμα. Ενώστε τα υγρά με τα στερεά υλικά και ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Τηγανίστε τις τηγανίτες σε μεσαία φωτιά ρίχνοντας κάθε φορά λίγο βούτυρο στο τηγάνι. Σερβίρετε τις με φρέσκες φράουλες, μούρα και μέλι ή ένα σιρόπι της αρεσκείας σας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου