Ένα blog με συνταγές φαγητών - γλυκών.

Συνολικές προβολές σελίδας

Rage Radio

Listen live to Ragehttps://player.magicstreams.gr

Σπιτικό λιμοντσέλο



Δροσερό λικέρ από λεμόνι


Υλικά για 4 άτομα

10 λεμόνια ακέρωτα
750 ml. τσίπουρο ή βότκα
50 γραμ. ζάχαρη

Για το σιρόπι

350 γραμ. ζάχαρη
300 ml. νερό
χυμό από ½ λεμόνι

Εκτέλεση

Πλένουμε πολύ καλά τα λεμόνια και τα σκουπίζουμε να στεγνώσουν.
Με τον αποφλοιωτή ή μ᾿ ένα κοφτερό μαχαιράκι καθαρίζουμε μόνο τις εξωτερικές κίτρινες φλούδες, προσέχοντας να μην υπάρχει κανένα ίχνος από το άσπρο μέρος τους, γιατί θα πικρίζει το λικέρ.
Βάζουμε τις φλούδες σε γυάλινο βάζο, που κλείνει αεροστεγώς, τις περιχύνουμε με τα 50 γραμ. ζάχαρη, απογεμίζουμε το βάζο με το τσίπουρο και το σφραγίζουμε.
Ανακινούμε λίγο το βάζο και το αφήνουμε για 15 – 20 μέρες, σε σκοτεινό και δροσερό μέρος.
Τις πρώτες μέρες, το κουνάμε ελαφρά καθημερινά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, κι έπειτα μία – δυο φορές την εβδομάδα.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, την ζάχαρη με το νερό και τα βράζουμε για 3′ – 4′ λεπτά, από την ώρα που θα πάρει βράση.
Ένα λεπτό πριν το τέλος, ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει τελείως.
Σουρώνουμε το ποτό μαζί με τις φλούδες, σε σουρωτήρι που έχουμε τοποθετήσει ένα διπλωμένο τουλπάνι (λεπτό ύφασμα) και έπειτα με το τουλπάνι τις σφίγγουμε για να πάρουμε όσο πιο πολλά αρώματα γίνεται.
Βάζουμε ξανά στο βάζο το ποτό, προσθέτουμε το κρύο σιρόπι, κλείνουμε το βάζο και το αφήνουμε σε σκιερό μέρος για άλλες 4 – 5 μέρες, ανακινώντας το τρεις – τέσσερις φορές.
Έπειτα το σουρώνουμε πάλι, τουλάχιστον δύο φορές, χρησιμοποιώντας βαμβάκι ή φίλτρο του καφέ, για να είμαστε σίγουροι ότι έχουν απομακρυνθεί όλα τα υπολείμματα και το λικέρ μας έχει γίνει διαυγές.
Το απολαμβάνουμε σκέτο ή με πάγο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Flag Counter

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου