Ένα blog με συνταγές φαγητών - γλυκών.

Συνολικές προβολές σελίδας

Rage Radio

Listen live to Ragehttps://player.magicstreams.gr

Φτιάξτε την ιδιαίτερη τζαμπαλάγια

Φτιάξτε την ιδιαίτερη τζαμπαλάγια


Πικάντικη, κρεολέζικη συνταγή.


Υλικά για 4 άτομα

2 στήθη κοτόπουλου, χωρίς κόκαλα και δέρμα, κομμένο σε μέτριους κύβους
1 ½ φλιτζάνι καπνιστό λουκάνικο, χοντροκομμένο
2 φλιτζάνια φρέσκες γαρίδες (μέτριο μέγεθος) καθαρισμένες
1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
1 πράσινη γλυκιά πιπεριά χοντροκομμένη
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο σέλινο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/4 κουταλάκι πιπέρι καγιέν (κόκκινο)
αλάτι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
2 φλιτζάνια ρύζι
4 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
1 κονσέρβα σάλτσα ντομάτας
3 φύλλα δάφνης
2 κουταλάκια του γλυκού σάλτσα Worcestershire
1 κουταλάκι του γλυκού καυτή σάλτσα τσίλι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε το κοτόπουλο και το λουκάνικο μέχρι να ροδίσουν ελαφρά (περίπου 5 λεπτά).
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, την πιπεριά, το σέλινο και το σκόρδο. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε και το κόκκινο πιπέρι.
Μαγειρέψτε για 5-6 λεπτά, ή μέχρι τα κρεμμύδια να μαλακώσουν και να γίνουν διαφανές. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι, τη σάλτσα τομάτας, το ζωμό κότας και τα φύλλα δάφνης.
Όταν πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε.
Αφήνουμε να σιγοβράσει για 10 λεπτά και προσθέτουμε τις γαρίδες.
Σκεπάζουμε ξανά το τηγάνι και αφήνουμε να σιγοβράσει για ακόμη 10 λεπτά, ή μέχρι να ψηθεί το ρύζι.
Ένα δύο λεπτά πριν τελειώσει το φαγητό ανακατέψτε τη σάλτσα Worcestershire και την σάλτσα τσίλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Flag Counter

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου