Ένα blog με συνταγές φαγητών - γλυκών.

Συνολικές προβολές σελίδας

Rage Radio

Listen live to Ragehttps://player.magicstreams.gr

ΔΙΧΡΩΜΟ ΚΕΙΚ ΒΑΝΙΛΙΑ - ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΔΙΧΡΩΜΟ ΚΕΙΚ ΒΑΝΙΛΙΑ - ΣΟΚΟΛΑΤΑ


Υλικά:


1 πακέτο βούτυρο (τύπου βιταμ) 250gr

2 κούπες ζάχαρη κρυσταλλική

4 αυγά

1 και 1/4 κούπα γάλα

Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

2 βανίλιες

3 κουταλιές (της σούπας) σκόνη κακάο

3 κουταλιές (της σούπας) γάλα

1 πακέτο αλεύρι φαρίν απ (που φουσκώνει μόνο του) 500gr

Εκτέλεση :

Παίρνουμε μια φόρμα για κέικ (κατά προτίμηση στρογγυλή) και την αλείφουμε με βούτηρο , ρίχνουμε λίγο αλεύρι μέσα στην βουτυρομένη φόρμα και την χτυπάμε ελαφρά , να πάει παντού τόσο όσο να καλύψει όλη την επιφάνειά της .

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το βούτυρο και αρχίζουμε να το χτυπάμε με το μίξερ για ένα λεπτό περίπου.

Αμέσως μετά ρίχνουμε την ζάχαρη και τα χτυπάμε μαζί μέχρι να γίνουν κρέμα.

Ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά και κατόπιν τις βανίλιες (συνεχίζοντας το χτύπημα).

Ξύνουμε το πορτοκάλι μέσα στην κούπα που έχουμε το γάλα.

Τα ρίχνουμε και αυτά μέσα στο μπολ και συνεχίζουμε να χτυπάμε για λιγότερο από 3 λεπτά (μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας).

Κλείνουμε το μίξερ παίρνουμε μια σπάτουλα σιλικόνης και ρίχνουμε σιγά – σιγά το αλεύρι μέσα στο μπολ , ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις , μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα.

Χρησιμοποιούμε ένα μικρό μπολ και βάζουμε μέσα τις τρείς κουταλιές γάλα μαζί με τις τρείς κουταλιές κακάο και ανακατεύουμε με ένα κουταλάκι μέχρι να γίνει κρέμα.

Ρίχνουμε το 1/3 από το κυρίως μείγμα μας μέσα στο μπολάκι με την κρέμα κακάο που φτιάξαμε και ανακατεύουμε ξανά.

Τώρα έχουμε δύο μείγματα – παίρνουμε την φόρμα του κεικ και ρίχνουμε εναλλάξ μία την λεύκη κρέμα , μία την σοκολατένια.

Παίρνουμε ένα πιρούνι και ανακατεύουμε πολύ ελαφρά το δίχρωμο μείγμα μέσα στην φόρμα δημιουργώντας κυματισμούς.

Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα (λίγο λιγότερο) στους 170-180 ° C (βαθμούς κελσίου), αναλόγως τον φούρνο.



Περίπου στα 45 λεπτά ανοίγουμε τον φούρνο και καρφώνουμε απαλά ένα μαχαίρι μέσα στο κεικ.

Όταν είναι έτοιμο το μαχαίρι βγαίνει καθαρό , χωρίς υπολείμματα κεικ.

Προσοχή – ο φούρνος να μην ανοιχτεί πριν από μισή ώρα γιατί πέφτοντας η θερμοκρασία απότομα , υπάρχει κίνδυνος να βουλιάξει το κεικ μας.

Καλή σας όρεξη !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Flag Counter

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου