Ένα blog με συνταγές φαγητών - γλυκών.

Συνολικές προβολές σελίδας

Rage Radio

Listen live to Ragehttps://player.magicstreams.gr

Γεμιστά κυδώνια με κιμά

Γεμιστά κυδώνια με κιμά


Μπορείτε, αν θέλετε στη γέμιση να προσθέσετε κουκουνάρι και σταφίδες.

Υλικά 

350 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά
6 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 μεγάλη, ντομάτα, τριμμένη
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο
1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι / φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση 

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς. Πλένουμε τα κυδώνια και τα βουτάμε σε βραστό νερό για 5 λεπτά. Κόβουμε το πάνω μέρος κάθε κυδωνιού και το χρησιμοποιούμε για καπάκι. Αφαιρούμε τα κουκούτσια τους, και με ένα μικρό κουταλάκι ή με ειδικό εργαλείο, αφαιρούμε όσο το δυνατόν περισσότερη σάρκα από το εσωτερικό τους, ώστε να μείνει κενό και ψιλοκόβουμε τη σάρκα που αφαιρέσαμε.
Λιώνουμε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε μια κατσαρόλα, και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 15 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε τη σάρκα από τα κυδώνια και τον κιμά, δυναμώνουμε τη φωτιά και σοτάρουμε μέχρι ο κιμάς να αλλάξει χρώμα. Προσθέτουμε τη ντομάτα, την κανέλα, το γαρίφαλο και αλατοπίπερο. Σιγοβράζουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά του, και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει και στη συνέχεια προσθέτουμε τον μαϊντανό.
Γεμίζουμε τα κυδώνια με το μείγμα, και τα σκεπάζουμε με τα καπάκια τους βάζοντάς τα σε ένα βουτυρωμένο πυρίμαχο ταψί. Λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και περιχύνουμε τα κυδώνια. Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι νερό, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 45 με 60 λεπτά. Τα σερβίρουμε ζεστά, και αν θέλουμε τα συνοδεύουμε με γιαούρτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Flag Counter

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου