Κοτόπουλο με πορτοκάλι και μουστάρδα

Κοτόπουλο με πορτοκάλι και μουστάρδα


Αν σας αρέσουν οι ασυνήθιστες γεύσεις, αυτή η συνταγή θα σας ενθουσιάσει.


Είναι πανεύκολη και πάρα πολύ νόστιμη. Συνοδέψτε το κοτόπουλο με ρύζι μπασμάτι ή αγριόρυζο.

Υλικά

1 κοτόπουλο κομμένο σε μικρά κομμάτια
100 ml χυμό πορτοκαλιού, και φέτες πορτοκαλιού
2 κουτ. σούπας μουστάρδα
2 κουτ. γλυκού πολτό σκόρδου
2 κουτ. γλυκού τριμμένο κόλιαντρο
1 κουτ. γλυκού κύμινο
1 κουτ. γλυκού κουρκουμά
2 πορτοκάλια
αλάτι, πιπέρι

****************** Εκτέλεση *********************
Ανακατέψτε σε ένα μπολ τον χυμό πορτοκαλιού με την μουστάρδα, τον πολτό σκόρδου, τον κόλιαντρο, το κύμινο, τον κουρκουμά και 5 κουταλιές ελαιόλαδο. Βάλτε τα κομμάτια του κοτόπουλου, αλατοπιπερώστε τα και ανακατέψτε τα για να καλυφθούν με την μαρινάδα.
Βάλτε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε ένα πυρίμαχο σκεύος και περιχύστε τα με την μαρινάδα. Κόψτε τα πορτοκάλια σε φέτες και καλύψτε κάθε κομμάτι κοτόπουλου με μία φέτα πορτοκάλι. Σκεπάστε το σκεύος με αλουμινόχαρτο και ψήστε στους 180ο C για 50 λεπτά. Ξεσκεπάστε και ψήστε για 15 λεπτά ακόμη. Σερβίρετε με φρέσκο θυμάρι και καρότα γλασέ με κρέμα βαλσάμικου και μέλι.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Φαχίτας με κοτόπουλο

Αρνάκι στο φούρνο με πατάτες

Κοτόπουλο στο φούρνο με κριθαράκι