Γεμιστά πιτάκια πατάτας με τυρί και ζαμπόν

Γεμιστά πιτάκια πατάτας με τυρί και ζαμπόν


Η συνταγή που θα ικανοποιήσει τους λάτρεις της πατάτας,


και θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους σε ένα γιορτινό τραπέζι, είναι πρωτότυπη, εύκολη, και πεντανόστιμη.

Υλικά 

200 γραμμάρια πατάτες βρασμένες και αλεσμένες
100 γραμμάρια αλεύρι
2 κουταλάκια του γλυκού μαγιά
αλάτι
2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα
 Για τη γέμιση (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό, τι θέλετε):
3 φέτες ζαμπόν
Τυρί προβολόνε
ελαιόλαδο

 Εκτέλεση

– Βράζουμε τις πατάτες και όταν μαγειρευτούν τις κάνουμε πουρέ. Βάζουμε τον πουρέ σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αλάτι, τη παρμεζάνα, τη μαγιά το αλεύρι και ζυμώνουμε.
– Όταν η ζύμη γίνει μαλακή και ελαστική, φτιάχνουμε μπάλες και τις γεμίζουμε με τυρί και ζαμπόν, κλείνοντας καλά τα άκρα τους για να μη φύγει η γέμιση.
– Βάζουμε σε ένα τηγάνι λάδι και όταν ζεσταθεί, τηγανίζουμε τις μπάλες πατάτας.
– Αν θέλετε να αποφύγετε το τηγάνισμα, μπορείτε να τα ψήσετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 12-15 λεπτά.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Φαχίτας με κοτόπουλο

Κοτόπουλο στο φούρνο με κριθαράκι

Τραγανά πιτάκια με κιμά