Σολομός με μακαρόνια α λα κρεμ

Σολομός με μακαρόνια α λα κρεμ


Η εύκολη και γρήγορη συνταγή είναι κατάλληλη για τους λάτρεις των ζυμαρικών

που θέλουν να προσθέσουν τη γεύση της θάλασσας στο πιάτο τους.

 Υλικά 

1/2 πακέτο ζυμαρικά
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
200 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
500 γρ. σολομός χωρίς πέτσα και κόκαλα, κομμένος σε μικρά κομμάτια.
(άν προτιμάτε καπνιστό σολομό, τότε χρησιμοποιήστε 200γρ.)
1/2 φλυτζ. παρμεζάνα τριμμένη
βασιλικό φρέσκο ψιλοκομμένο
Αλάτι / Πιπέρι
Ελαιόλαδο

 Εκτέλεση 

1. Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Πέντε λεπτά πριν ετοιμαστούν ρίχνουμε και το σολομό μέσα. Τα σουρώνουμε και κρατάμε 50ml απο το νερό του βρασμού.
2. Σε ένα τηγανάκι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο, και σοτάρουμε το σκόρδο μέχρι να ροδίσει. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, και την αφήνουμε για 2 λεπτά να ζεσταθεί. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά με τον σολομό και το νερό που κρατήσαμε στην άκρη ανακατεύοντας καλά.
3. Βγάζουμε απο τη φωτιά το τηγάνι και προσθέτουμε την παρμεζάνα με τον βασιλικό.
4. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο και σερβίρουμε αμέσως.

 Συμβουλές

1. Το νερό που θα προσθέσουμε από το βράσιμο των ζυμαρικών θα εμποδίσει τα ζυμαρικά να απορροφήσουν την κρέμα γάλακτος και να στεγνώσουν!
2. Αν προτιμάτε καπνιστό σολομό, τότε προσθέτετε τον μαζί με την κρέμα γάλακτος αφού είναι ήδη ψημένος!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τραγανά πιτάκια με κιμά

Κοτόπουλο στο φούρνο με κριθαράκι

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ