Κεφτέδες με πράσο και πατάτα

Κεφτέδες με πράσο και πατάτα

Τα απίθανα αρώματα και η μοναδική πικάντικη γλύκα λόγω του πράσου,


δίνουν σε αυτά τα κεφτεδάκια -κατά την γνώμη μου, μια ολοκληρωμένο γευστικότατη παραλλαγή.

 Υλικά


3 κ.σ. ελαιόλαδο
6 μεγάλα πράσα
3 μεγάλες πατάτες βρασμένες με τη φλούδα τους
3 αυγά
2 κ.σ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο / 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι / φρεσκοτριμμένο πιπέρι
αλεύρι για το τηγάνισμα
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

 Εκτέλεση


Καθαρίζουμε τα πράσα, τα κόβουμε σε λεπτές φέτες, και κρατάμε μόνο το άσπρο τρυφερό μέρος. Σε ένα σε τηγάνι προσθέτουμε τα πράσα με νερό, έτσι ώστε να καλυφτούν. Τα αχνίζουμε ώσπου να πιούν τα υγρά τους, και στη συνέχεια προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά ώσπου να ροδίσουν και σβήνουμε τη φωτιά. Τα αφήνουμε στην άκρη.
Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα τους. Τις καθαρίζουμε, και με πιρούνι τις λιώνουμε σε ένα μεγάλο μπόλ. Προσθέτουμε τα πράσα, τα αυγά, το αλεύρι, τον άνηθο, το μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε καλά το μίγμα και το βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα να κρυώσει και να σφίξει.
Πλάθουμε το μείγμα σε κεφτέδες, τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε για 2΄ λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν. Τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί. Τοποθετούμε στην πιατέλα τα κεφτεδάκια, και ρίχνουμε πάνω τους ψιλοκομμένο μαιντανό, συνοδεύοντάς τα με στραγγιστό γιαούρτι.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τραγανά πιτάκια με κιμά

Κοτόπουλο στο φούρνο με κριθαράκι

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ