Σοκολατένιες τρούφε



Σοκολατένιες τρούφες


Είναι πολύ εύκολα στην παρασκευή τους, και το βασικό συστατικό είναι η σοκολάτα. Μπορείτε να φτιάξετε επίσης τρούφες σοκολάτας με διάφορες γεύσεις: βανίλια, καφέ, κανέλα, και να τα διατηρήσετε στο ψυγείο μέχρι τρεις εβδομάδες.

Υλικά
180 γρ. κρέμα γάλακτος
280 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
2 κ.σ. ούζο ή άλλο αλκόολ
125 γρ. καβουρδισμένο και χοντροκομμένο στο μπλέντερ φουντούκι, και άσπρο αμύγδαλο
** Για την επικάλυψη
κακάο, ψιλοκομμένοι καβουρδισμένοι ξηροί καρποί, καρύδα τριμμένη, και τρούφα σοκολάτας.

Εκτέλεση
Βάζουμε τη σοκολάτα σε ένα μεγάλο μπολ.
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε, σε μέτρια φωτιά, την κρέμα γάλακτος.
Μόλις πάρει βράση, την αφαιρούμε από τη φωτιά και την αδειάζουμε μέσα στο μπολ με τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει τελείως η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε τα φουντούκια το ούζο, και ανακατεύουμε καλά.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μικρό μπολ, και το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει για 2 ώρες. Με ένα κουτάλι του γλυκού -που το βουτάμε σε σκόνη κακάο- παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα.
Την κάθε κουταλιά την κάνουμε μπαλάκι στο χέρι μας φορώντας γάντια, για να μην λιώσει η σοκολάτα, και την αφήνουμε πάνω σε ένα μπολ που έχουμε βάλει τα υλικά της επικάλυψης.
Ανακινούμε καλά να πάει παντού και να κολλήσει το υλικό πάνω στο τρουφάκι.
Τα διατηρούμε στο ψυγείο, και πριν τα σερβίρουμε τα αφήνουμε 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου .

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Φαχίτας με κοτόπουλο

Αρνάκι στο φούρνο με πατάτες

Κοτόπουλο στο φούρνο με κριθαράκι