Στριφτά σφολιατίνια με τυρί

Στριφτά σφολιατίνια με τυρί



Υλικά
1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
1/2 φλυτζάνι σάλτσα πέστο
300gr τυρί (τσένταρ, ένταμ ή γκούντα)
1 αυγό χτυπημένο
σουσάμι, παπαρονόσπορο, ή μαυροκούκι

Εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνο στον αέρα, στους 180C . Βάλτε το τυρί και το πέστο σε ένα μπολ, και ανακατέψτε καλά.
Ανοίγουμε το φύλλο και το αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό.
Τρίβουμε επάνω του μείγμα τυριού-πέστο, και διπλώνουμε το φύλλο στα δύο. Το πιέζουμε να κλείσει απαλά. Όπως είναι διπλωμένο, περνάτε πάλι με αυγό την επιφάνειά του.
Πασπαλίζετε με σουσάμι ή παπαρουνόσπορο ή μαυροκούκι, ή με κάποιο σκληρό τυρί.
Πατάτε με ένα πλάστη την επιφάνεια απαλά για να κολλήσει το σουσάμι, και κόβετε κατά μήκος στενές λουρίδες. Στρίβετε τη ζύμη 2-3 στροφές με το χέρι σας. Βάζετε τα κριτσίνια στο ταψί αραιωμένα.
Ψήνετε για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν χρώμα στους180 βαθμούς.
Τα τσακίζετε με τύψεις, γιατί το φύλλο παχαίνει, αλλά μη διστάσετε να τα φτιάξετε γιατί εκτός του ότι γίνονται πανεύκολα, είναι εντυπωσιακά σε ένα τραπέζι.
Συμβουλή: Μην αφήνετε τη σφολιάτα εκτός ψυγείου, γιατί θα ξεπαγώσει και δεν θα μπορείτε να τη χειριστείτε εύκολα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Χοιρινή πανσέτα με σπιτική σάλτσα BBQ

Φαχίτας με κοτόπουλο

Αρνάκι στο φούρνο με πατάτες