Σαλάτα με λάχανο και γιαούρτι

Σαλάτα με λάχανο και γιαούρτι

Ένα τραπέζι δεν είναι ποτέ πλήρες αν δεν έχει σαλάτα, που στολίζει με δροσερά χρώματα το τραπέζι.

Υλικά

3 φλιτζάνια άσπρο λάχανο, λεπτοκομμένο
1 φλιτζάνι κόκκινο λάχανο, λεπτοκομμένο
1 φλιτζάνι τριμμένο καρότο
1 μεγάλο πράσινο μήλο, καθαρισμένο και κομμένο μικρά κυβάκια
1 πορτοκάλι φέτες για διακόσμηση
4 κουταλιές ψιλοκομμένο σέλερι (μόνο τα τρυφερά φύλλα)
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο,
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλάκι ξίδι
Αλάτι / φρεσκοτριμμένο πιπέρι
200γραμ. στραγγιστό γιαούρτι
150γραμ. μαγιονέζα, (χωρίς αυγά)
1 κουταλάκι μουστάρδα πικάντικη (προαιρετικά)

Διακόσμηση

3-4 κλωνάρια μαϊντανού
½ φλιτζάνι σπόρους ροδιού
λίγες φέτες πορτοκάλι

Εκτέλεση

Ψιλοκόβετε τα λάχανα και τα βάζετε μέσα σε ένα μπολ. Τρίβετε το καρότο, και το προσθέτετε στο λάχανο. Ψιλοκόβετε το κρεμμυδάκι και το σέλερι, καθαρίζετε τα μήλα, τα κόβετε μικρά κυβάκια και τα βάζετε όλα μαζί στο μπολ. Σε ένα άλλο μπολ αναμειγνύετε το γιαούρτι, τη μαγιονέζα και τη μουστάρδα. Προσθέτετε το αλάτι, το λάδι, το ξίδι και ανακατεύετε. Ρίχνετε τα ⅔ του μείγματος στα λαχανικά και τα ανακατεύετε, για να ενωθούν. Το υπόλοιπο μείγμα γιαουρτιού το βάζετε στο ψυγείο. Ρίχνετε τη σαλάτα σε μια φόρμα του κέικ με τρύπα, καλυμμένη με πλαστική μεμβράνη. Την αφήνετε δύο περίπου ώρες στο ψυγείο για να αναμειχθούν οι γεύσεις. Τη βγάζετε από το ψυγείο, την ώρα του σερβιρίσματος αναποδογυρίζοντας τη φόρμα σε πιατέλα. Την καλύπτετε με το υπόλοιπο μείγμα γιαουρτιού, και τη διακοσμείτε με σπόρους ροδιού κλωναράκια μαϊντανού, και φέτες πορτοκάλι.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Χοιρινή πανσέτα με σπιτική σάλτσα BBQ

Φαχίτας με κοτόπουλο

Αρνάκι στο φούρνο με πατάτες