Ένα blog με συνταγές φαγητών - γλυκών.

Συνολικές προβολές σελίδας

Rage Radio

Listen live to Ragehttps://player.magicstreams.gr

Χοιρινό ρολό γεμιστό με σύκα καρύδια & πουρέ κουνουπιδιού

Χοιρινό ρολό γεμιστό με σύκα καρύδια & πουρέ κουνουπιδιού



Μια συνταγή με αντιθέσεις και ποικιλία γεύσεων.

 Υλικά 

Για το ρολό:

1 ½ - 2 κιλά χοιρινό φιλέτο, χωρίς κόκκαλο, ανοιγμένο για ρολό
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. θαλασσινό αλάτι
6 κλαδάκια θυμάρι
20 μακρόστενες φέτες χοιρινή, καπνιστή πανσέτα με μπαχαρικά
*** Για τη γέμιση:
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
¼ φλ. καρύδια, τεμαχισμένα
1 κ.σ. φύλλα θυμαριού
1 ½ φρέσκο ψωμί τριμμένο (ψίχα)
¼ φλ. σύκα αποξηραμένα, τεμαχισμένα
1 αβγό, χτυπημένο
αλάτι, / πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
*** Για τον πουρέ:
2 φλ. γάλα
½ φλ. κρέμα γάλακτος
1 κεφάλι κουνουπίδι, μπουκετάκια
¼ φλ. παρμεζάνα, τριμμένη
αλάτι / πιπέρι

 Εκτέλεση 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220C.
Τοποθετούμε μια σχάρα ψησίματος μέσα σε ένα ταψί.
 Για τη γέμιση:

Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τα καρύδια, και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε το θυμάρι, και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ, προσθέτουμε την ψίχα ψωμιού, τα σύκα, το αβγό, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Απλώνουμε το χοιρινό με την πέτσα προς τα κάτω και απλώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση στο κρέας, αφήνοντας ένα περιθώριο στις άκρες για να το τυλίξουμε ευκολότερα.
Τυλίγουμε σφιχτά το χοιρινό, αλείφουμε με ελαιόλαδο, θυμάρι και αλάτι και τυλίγουμε τις φέτες πανσέτα γύρω από το ρολό. Δένουμε το κρέας με σπάγκο, και το τοποθετούμε στη σχάρα. Το ψήνουμε για 25 λεπτά. Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 150C, και ψήνουμε για 2 ώρες, μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Αφαιρούμε το ταψί από το φούρνο, σκεπάζουμε το ρολό με αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε να κρυώσει για 20 λεπτά.
Για τον πουρέ:

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος να βράσουν.Μόλις αρχίσει να βράζει το μείγμα, προσθέτουμε το κουνουπίδι, και μαγειρεύουμε με σκεπασμένη την κατσαρόλα για 8-10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Στραγγίζουμε και πολτοποιούμε το κουνουπίδι. Προσθέτουμε την παρμεζάνα, ανακατεύουμε και αλατοπιπερώνουμε. Σερβίρουμε το χοιρινό κομμένο σε φέτες, με συνοδευτικό τον πουρέ κουνουπιδιού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Flag Counter

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου