Λεμονάτες πατάτες hasselback με μαύρο πιπέρι

Λεμονάτες πατάτες hasselback με μαύρο πιπέρι


Προετοιμάστε τις ψητές πατάτες πριν τις βάλετε στο φούρνο.


Ένα οικογενειακό τραπέζι Κυριακής γίνεται λίγο πιο ξεχωριστό με αυτό το εντυπωσιακό συνοδευτικό.

Υλικά

2½ κιλά πατάτες
2½ κουταλάκια μαύρο πιπέρι
4 σκελίδες σκόρδο
150 γραμμάρια βούτυρο
120ml ελαιόλαδο
2 μεγάλα λεμόνια
κλαράκια φρέσκο δεντρολίβανο ή ρίγανη
Γιαούρτι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Κόψτε σε λεπτές φέτες κάθε πατάτα χωρίς να τις ξεχωρίζετε. Σταματάτε τις κάθετες τομές λίγο πρίν κοπούν τελείως στη βάση τους, κάνοντας ένα ακορντεόν. Αλατοπιπερώνετε τις πατάτες και τις βάζετε στο ταψί. Λιώστε το βούτυρο και το λάδι στη φωτιά και σοτάρετε για λίγο το σκόρδο. Περιχύστε τις πατάτες με το βούτυρο, φροντίζοντας να μπει μέσα στις τομές ρίχοντας λίγη ρίγανη και τα κλωνάρια δενδρολίβανου πάνω τους. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, για 45 λεπτά στους 230 βαθμούς C. Μόλις μισοψηθούν οι πατάτες περιχύστε με το χυμό λεμονιού και αφήστε να ψηθούν μέχρι να ροδίσουν. Βγάλτε το δεντρολίβανο, και σερβίρετε με γιαούρι ή sour cream!
* Αν θέλετε όταν τις σερβίρετε, ρίξτε πάνω τους λίγο ξύσμα λεμονιού και επιπλέον μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Χοιρινή πανσέτα με σπιτική σάλτσα BBQ

Φαχίτας με κοτόπουλο

Αρνάκι στο φούρνο με πατάτες