Πατάτες στον φούρνο με μια πεντανόστιμη σάλτσα

πατάτες στον φούρνο


Τι θα χρειαστείς για τις πατάτες στον φούρνο:
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
4 μεγάλα σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
3 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
2 φλιτζάνια γάλα
1 κουταλάκι αλάτι Kosher
1/2 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
2 κουταλάκια του γλυκού φρέσκα φύλλα θυμάρι
1 κιλό πατάτες, ψιλοκομμένες
1 1/2 φλιτζάνια φρεσκοτριμμένο τυρί cheddar
1/2 φλιτζάνι φρέσκο τριμμένο τυρί παρμεζάνα
Πώς θα φτιάξεις τις πατάτες στον φούρνο και τη λαχταριστή σάλτσα;
Συνταγή:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
Λιώνουμε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 3 με 4 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για επιπλέον 1 με 2 λεπτά.
Ρίχνουμε και το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ένα μείγμα. Ρίχνουμε τον ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το γάλα, το αλάτι, το πιπέρι και 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Συνεχίζουν να μαγειρεύουμε για επιπλέον 1 με 2 λεπτά μέχρι η σάλτσα να σιγοβράσει.
Στη συνέχεια αφαιρούμε απ’ το μάτι και αφήνουμε στην άκρη.
Εν τω μεταξύ, σε ένα ταψί βάζουμε λαδόκολλα και από πάνω τις μισές πατάτες ομοιόμορφα.
Πάνω απ’ τις πατάτες ρίχνουμε τη μισή μας σάλτσας και πασπαλίζουμε ομιόμορφα με 1 φλιτζάνι cheddar και παρμεζάνα.
Ρίχνουμε από πάνω τι ςύπολοιπες πατάτες και το υπόλοιπο μισό της σάλτσας μας.
Πάνω απ’ τη σάλτσα ρίχνουμε την υπόλοιπη cheddar και παρμεζάνα.
Καλύπτουμε το τηγάνι με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30 λεπτά.
Αφαιρούμε και ρίχνουμε από πάνω λίγο θυμάρι.

Και καλή μας όρεξη!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τραγανά πιτάκια με κιμά

Κοτόπουλο στο φούρνο με κριθαράκι

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ