Πεντανόστιμο Ραβιόλι με ψητό τυρί έτοιμο στο πιάτο σου

Ραβιόλι με ψητό τυρί


Τι θα χρειαστείς για το Ραβιόλι με ψητό τυρί;
8 φέτες ψωμί του τοστ
2 φέτες τυρί cheddar
2 φέτες τυρί ελβετικό
4 φέτες ζαμπόν
1 κρόκος αυγού
1/2 φλιτζάνι βούτυρο
σάλτσα ντομάτας για το σερβίρισμα
Πώς θα φτιάξεις το Ραβιόλι με ψητό τυρί;
Συνταγή:
Σε ένα ξύλο κοπής, κόβουμε την κρούστα από το ψωμί. Πιέζουμε το ψωμί με τα χέρια.
Παίρνουμε μια φέτα τυρί τσένταρ και την κόβουμε σε 4 ίσα τετράγωνα.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με το ελβετικό τυρί.
Κόβουμε τις φέτες ζαμπόν σε μικρά τετραγωνάκια.
Τοποθετούμε ένα κομμάτι ψωμί σε μια επιφάνεια και βάζουμε πάνω δύο κομματάκια τσένταρ, ένα κομματάκι ζαμπόν και δύο κομματάκια ελβετικό τυρί.
Χτυπάμε μόνο τον κρόκο του αυγού με λίγο νερό ή γάλα και με αυτό το μείγμα βουρτσίζουμε τις άκρες του ψωμιού.
Παίρνουμε το άλλο κομμάτι ψωμιού και το τοποθετούμε από πάνω. Πιέζουμε τις άκρες ώστε να “κλείσουν”. Χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι “τυρπάμε” τις άκρες ώστε να σφραγιστούν καλά.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά μια κουταλιά της σούπας βούτυρο. Τοποθετούμε τα “ραβιόλια” στο τηγάνι και μαγειρεύουμε για περίπου 3 λεπτά σε κάθε πλευρά μέχρι να είναι τραγανή. Αφαιρούμε απ’ το τηγάνι.
Σερβίρετε αμέσως με σάλτσα ντομάτας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Φαχίτας με κοτόπουλο

Αρνάκι στο φούρνο με πατάτες

Κοτόπουλο στο φούρνο με κριθαράκι