Ένα blog με συνταγές φαγητών - γλυκών.

Συνολικές προβολές σελίδας

Rage Radio

Listen live to Ragehttps://player.magicstreams.gr

Ζεστό σκορδόψωμο με γέμιση από τυρί και σπανάκι

Ζεστό σκορδόψωμο με γέμιση από τυρί και σπανάκι!


Τι θα χρειαστείς για το σκορδόψωμο;
2-3 σκελίδες ξεφλουδισμένο σκόρδο
2 κουταλιές της σούπας στιγμιαία ξηρή μαγιά
500 αλεύρι για ψωμί
20 γραμμάρια ελαιόλαδο
1 κουταλάκι της σούπας αλάτι
300 γραμμάρια νερό
1 μεγάλη χούφτα από baby σπανάκι, ψιλοκομμένο
τυρί τριμμένο της επιλογής σου
βούτυρο
Πώς θα φτιάξεις το σκορδόψωμο;
Συνταγή:
Προσθέτουμε τις σκελίδες σκόρδου στο μπολ του μίξερ και χτυπάμε για 3 δευτερόλεπτα.
Προσθέτουμε τη μαγιά, το αλεύρι, το λάδι, το αλάτι και το νερό με αυτή τη σειρά στο μπολ του μίξερ.
Ανακατεύουμε για 15 δευτερόλεπτα σε χαμηλή ταχύτητα. Στη συνέχεια, χτυπάμε τη ζύμη για 6 ακόμα λεπτά.
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 15 λεπτά σε ζεστή θερμοκρασία, σ’ ένα λαδωμένο μπολ.
Προθερμαίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Σε μια επιφάνεια με αλεύρι, κόβουμε τη ζύμη σε 6 ή 8 μπάλες. Την αφήνουμε στην άκρη και τις καλύπτουμε με μια πετσέτα.
Σε έναν καλά αλευρωμένο πάγκο, παίρνουμε μία από τις μπάλες και τις ανοίγουμε στο μέγεθος του χεριού μας.
Τοποθετούμε μια μικρή χούφτα ψιλοκομμένο σπανάκι και τυρί στο κέντρο κάθε ψωμιού.
Πιάνουμε τις πλευρές της ζύμης και κλείνουμε το σπανάκι και το τυρί μέσα στη ζύμη. Αυτή θα πρέπει να έχει πλέον σφαιρικό σχήμα.
Γυρνάμε τη ζύμη, έτσι ώστε η ραφή να είναι στο κάτω μέρος. Πασπαλίζουμε με αλεύρι, αν χρειάζεται.
Τοποθετούμε πάνω από το ψωμάκι λίγο βούτυρο και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και για την υπόλοιπη ζύμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Flag Counter

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου