Εύκολη και δροσιστική μους σοκολάτας!




Υλικά:
2 αυγά
1/4 φλιτζάνια ζάχαρη
2 1/2 κούπες κρύα κρέμα γάλακτος
6 κουταλιές (1 φλιτζάνι) κομμάτια σοκολάτας (semi-sweet)

Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα αυγά και την ζάχαρη στο μίξερ για περίπου 3 λεπτά.
Τοποθετούμε 1 φλιτζάνι από τη κρέμα σε μια μικρή κατσαρόλα μέχρι να ζεσταθεί ελαφρώς. Κατεβάζουμε την ταχύτητα στο μίξερ και προσθέτουμε αργά τη ζεστή κρέμα στο μείγμα των αυγών μέχρι να συνδυαστούν.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το μείγμα και πάλι στην κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε για πέντε λεπτά μέχρι το μείγμα μας γίνει παχύ. Μην το βράσετε.
Αφαιρούμε την μους από τη φωτιά και προσθέτουμε τη σοκολάτα μέχρι να λιώσει. Την καλύπτουμε και την αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο για 2 ώρες. Μπορείτε να την ανακατεύετε περιστασιακά.
Όταν η μους έχει πλήρως κρυώσει, χτυπάμε στο μίξερ την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος μέχρι να σχηματιστούν κορυφές. Με ένα κουτάλι προσθέτουμε αργά την μους σοκολάτας στην σαντιγί, μέχρι να ενσωματωθεί και γίνει λείο.
Είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Φαχίτας με κοτόπουλο

Αρνάκι στο φούρνο με πατάτες

Κοτόπουλο στο φούρνο με κριθαράκι