Σαλάτα Φατούς

Υλικά

1 μεγάλη αραβική πίτα
2 μέτριες ώριμες ντομάτες
ξεφλουδισμένες και κομμένες σε
μικρούς κύβους
3 αγγουράκια καθαρισμένα
1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε μικρούς
κύβους
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 γεμάτη κ.σ. δυόσμο χοντροκομμένο
1 γεμάτη κ.σ. φυλλαράκια μαϊντανού
ψιλοκομμένα

Για το ντρέσινγκ
3 κ.σ. χυμό λεμονιού
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. σουμάκι* ή χυμό λεμονιού
Aλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Τοποθετείτε την πίτα σε ένα ταψάκι και την ψήνετε για 5 λεπτά ή ώσπου να χρυσίσει και να γίνει τραγανή. Τη βγάζετε από το φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει. Τη σπάτε σε μικρά κομματάκια.

Βάζετε σε σαλατιέρα τις ντομάτες, τα αγγουράκια, κομμένα σε μικρούς κύβους, την πιπεριά, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα μυρωδικά και ανακατεύετε. Σκορπίζετε από πάνω τα κομμάτια της πίτας.

Σε ένα βάζο που κλείνει καλά ρίχνετε το χυμό λεμονιού το ελαιόλαδο, το σουμάκι ή χυμό λεμονιού, το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακινείτε καλά και ραντίζετε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ. Σερβίρετε αμέσως.

* Σουμάκι: Μπαχαρικό με ξινή γεύση, που χρησιμοποιείται ευρύτατα στην Τουρκία και τη Μέση Ανατολή για να αρτύσει κυρίως κρεατικά και ψάρια.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Τραγανά πιτάκια με κιμά

LOLLIPOP COCKTAILS