CHEESECAKE ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ


Τραγανή βάση με μπισκότα Oreo 250 gr Oreo μπισκότα (ή άλλα μπισκότα σάντουιτς) για να είναι τραγανή η βάση 120 gr βούτυρο λιωμένο 1-2 κουταλιές σούπας σκόνη εσπρέσο (προαιρετικό) Περάστε τα μπισκότα στο μπλέντερ, προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και την σκόνη εσπρέσο και ανακατέψτε 1-2 φορές για να ενωθούν καλά τα υλικά. Τοποθετήστε το μείγμα σε μια βάση για cheesecake ή σε ένα ταψί 20-24 εκατοστών. Πιέστε το μείγμα καλά για να εφαρμοστεί σωστά στον πάτο της βάσης και ψήστε το σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10-12 λεπτά. Αφού ψηθεί η βάση, αφήστε τη στην άκρη να κρυώσει. Κρέμα Cheesecake 600 gr τυρί κρέμα 60 gr ζάχαρη άχνη 200 gr κρέμα γάλακτος ½ κουταλάκι γλυκού αλάτι Χτυπήστε με το μίξερ όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αφού έχει κρυώσει η βάση, απλώστε την κρέμα cheesecake πάνω στη βάση και τοποθετήστε το γλυκό σας στο ψυγείο. Μους σοκολάτας 170 gr κουβερτούρα ψιλοκομμένη 50 gr βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 2 κουταλιές σούπας σκόνη εσπρέσο (προαιρετικό – για δώσει ένταση στη γεύση της σοκολάτας) 3 αυγά (μόνο το ασπράδι) ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι 100 gr ζάχαρη Τοποθετήστε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε bain marie και ανακατέψτε καλά μέχρι να λιώσουν και τα δυο υλικά. Προσθέστε τη σκόνη εσπρέσο ανακατέψτε καλά και απομακρύνετε το μπολ από τη θερμότητα για να κρυώσει ελαφρώς το μείγμα. Σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε τα ασπράδια με τη ζάχαρη και το αλάτι μέχρι να γίνει η μαρέγκα. Για να πετύχει η μαρέγκα χτυπήστε το μείγμα στη μεσαία ταχύτητα του μίξερ σας για 10-15 λεπτά. Σταδιακά προσθέστε τη μαρέγκα στη λιωμένη σοκολάτα και ανακατέψτε απαλά και πολύ καλά. Προσέξτε να μην ανακατεύετε πολύ γρήγορα και απρόσεκτα την μους. Τοποθετήστε τη μους πάνω από την κρέμα cheesecake και βάλτε το γλυκό στο ψυγείο να κάτσει για 1-2 ώρες. Απολαύστε το! 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

LOLLIPOP COCKTAILS

ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΤΟΝΟ