Ένα blog με συνταγές φαγητών - γλυκών.

Συνολικές προβολές σελίδας

Rage Radio

Listen live to Ragehttps://player.magicstreams.gr

Cheese-Cake Βύσσινο με Sweete


Σε συνεργασία με το Chef Pâtissier Δημήτρη Χρονόπουλο, η Sweete μας προτείνει ένα cheese - cake με stevia, για τους λάτρεις των γλυκών, αλλά και για όσους, για λόγους υγείας, δεν καταναλώνουν ζάχαρη. Το γευστικό αποτέλεσμα θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους, καθώς τα γλύκα με Sweete διατηρούν τη …γλύκα τους, χωρίς να έχουν ζάχαρη και σύνθετες γλυκαντικές ουσίες!

Ένας φακελίσκος (1,5g) Sweete ισοδυναμεί, σε γλυκύτητα, με δύο κουταλάκια ζάχαρης.

Συνταγή για 15 μερίδες - Υλικά για Κρέμα Τυριού
Τυρί κρέμα, τύπου Philadelphia 290γρ.
Χυμός + ξύσμα λεμονιού ½ λεμόνι
Sweete 8γρ.
Κρέμα σαντιγί 350γρ.
Φύλλα ζελατίνης 3γρ.

Παρασκευή
Σε ένα μπολ με κρύο νερό από το ψυγείο, βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης για 20 λεπτά ένα προς ένα για να μαλακώσουν
Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα, τη Sweete, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε με σύρμα
Στραγγίζουμε τις ζελατίνες, τις λιώνουμε στη φωτιά σε ένα μικρό κατσαρολάκι, τις προσθέτουμε στο μίγμα και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα
Τέλος, προσθέτουμε στο μίγμα την κρέμα σαντιγί και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα

Υλικά για Βύσσινα
Φρέσκα βύσσινα 500γρ.
Sweete 3γρ.
Νερό 100γρ.

Παρασκευή
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το νερό με τη Sweete και μόλις ζεσταθούν ρίχνουμε μέσα τα βύσσινα
Τα αφήνουμε στη φωτιά 1-2 λεπτά για να σωταριστούν
Έπειτα, τα κατεβάζουμε από τη φωτιά, τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα αφήνουμε στο ψυγείο για να κρυώσουν


Υλικά για Μπισκότο
Βούτυρο σε κύβους-κρύο 120γρ.
Sweete 9γρ.
Πούδρα αμυγδάλου 50γρ.
Αβγά* 50γρ.
Αλεύρι πολυτελείας 55% 210γρ.
Λιωμένο βούτυρο 60γρ.
*1 μεσαίο aβγό ζυγίζει περίπου 50 γρ.

Παρασκευή
Χωρίζουμε την ποσότητα του αλευριού περίπου στη μέση
Στον κάδο του μίξερ, χρησιμοποιώντας το φτερό, ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από το λιωμένο βούτυρο, με τη μία ποσότητα αλευριού
Όσο το μίγμα δουλεύεται στο μίξερ, προσθέτουμε και το υπόλοιπο αλεύρι
Όταν δημιουργηθεί το ζυμάρι, το βγάζουμε από το μίξερ και το τυλίγουμε με μεμβράνη
Αφήνουμε το ζυμάρι για 3 με 4 ώρες στο ψυγείο να ξεκουραστεί
Ανοίγουμε το ζυμάρι με πλάστη, σε πάχος περίπου 2 χιλιοστών και με ένα μαχαίρι το κόβουμε σε μακρόστενα ή τετράγωνα κομμάτια
Τοποθετούμε τα μπισκότα σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C, μέχρι να πάρουν ένα όμορφο, ξανθό χρώμα
Αφού ψηθούν και κρυώσουν, τα θρυμματίζουμε και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο

Μοντάρισμα
Σε ένα σκεύος της αρεσκείας μας, απλώνουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα.
Στη συνέχεια, απλώνουμε από πάνω την κρέμα και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο, για να σταθεροποιηθεί.
Λίγο πριν το σερβίρουμε, διακοσμούμε με τα βύσσινα που έχουμε ήδη προετοιμάσει

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Flag Counter

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου