ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΨΗΤΟ ΜΕ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΑ


Η συνταγή είναι πάρα πολύ απλή και πάρα πολύ εύκολη και όπως θα καταλάβετε από τα υλικά που χρησιμοποιούμε δεν είναι καθόλου παχυντική.
Nτοματούλα, ελίτσες, σκορδάκι, μαϊντανός, λαδάκι… Και είμαστε ωραίοι και πάρα πολύ νόστιμοι!
Θα χρειαστείτε:
1 κοτόπουλο 1600 γραμμάρια.
½ φλιτζάνι πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι, κομμένες στη μέση ή σε ροδέλες.
4 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση.
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένος μαϊντανός.
2 κουταλιές της σούπας ξύσμα λεμονιού.
250 γραμμάρια ντοματάκια τσέρι.
Τριμμένο μαύρο πιπέρι κι αλάτι.
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.

Πώς θα το φτιάξετε:
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
Μουσκεύετε τις ελιές σε κρύο νερό για πέντε λεπτά προκειμένου να ξαρμυρίσουν και τις στραγγίζετε.
Κόβετε το κοτόπουλο σε 8 κομμάτια και τα βάζετε σε ταψί, τοποθετώντας από ένα κομμάτι σκόρδο σε κάθε κομμάτι.
Βάζετε σε ένα μπολ τις ελιές, το μαϊντανό, το ξύσμα λεμονιού, τα ντοματάκια, πιπέρι, αλάτι κι ελαιόλαδο και τα ανακατεύετε όλα μαζί. Απλώνετε το μείγμα με ένα κουταλάκι πάνω στα κομμάτια του κοτόπουλου.
Ψήνετε για 45-55 λεπτά ή μέχρι το κοτόπουλο να ροδίσει και να είναι καλά ψημένο και μέσα.
Σερβίρετε περιχύνοντας με το ζουμί που έμεινε στο ταψί.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Τραγανά πιτάκια με κιμά

LOLLIPOP COCKTAILS