ΡΙΖΟΤΟ
Υλικά (για 6 άτομα): • 1 ½ φλιτ. ρύζι αρμπόριο • 1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο στη μέση • ½ φλιτ. παρμεζάνα τριμμένη • 1 φύλλο δάφνη • 4-5 φλιτ. ζωμός κοτόπουλου • 3 κ.σ. λευκό κρασί ξηρό • Ελαιόλαδο • Αλάτι και μαύρο πιπέρι Διαδικασία: Σε μία μέτρια κατσαρόλα βράζετε το ζωμό με τη δάφνη. Τον σκεπάζετε και χαμηλώνετε τη θερμοκρασία για να διατηρηθεί ζεστός. Σε μία άλλη μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία ρίχνετε το ελαιόλαδο. Προσθέτετε τα κρεμμύδια και τα σοτάρετε για 3’ μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνετε το ρύζι και ανακατεύετε. Στη συνέχεια βάζετε το κρασί και ανακατεύετε για 1’ μέχρι να εξατμιστεί. Ρίχνετε ½ φλιτ. από το ζωμό, ανακατεύοντας συνέχεια για 2’ μέχρι να απορροφηθεί. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία για 18’ περίπου, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι αλλά ακόμα να ‘στέκεται’- δηλαδή ο πυρήνας του ρυζιού να είναι al dente, αλλά το μείγμα να γίνει κρεμώδες. Βγάζετε το ριζότο από τη φωτιά. Αφαιρείτε τα κρεμμύδια και τη δάφνη και προσθέτετε το τυρί, το βούτυρο, αλάτι και πιπέρι. Σερβίρετε όσο είναι ζεστό. Η παραπάνω συνταγή είναι η βασική για ριζότο. Μπορείτε να προσθέσετε τα υλικά της αρεσκείας σας ανάλογα με την όρεξή σας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Τραγανά πιτάκια με κιμά

LOLLIPOP COCKTAILS