RIGATONI ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
Υλικά
1 κουτί rigatoni
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 καρότα ψιλοκομμένα
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 κλωναράκια δεντρολίβανο
Μισό φλιτζάνι κόκκινο κρασί
1 κουτί αποφλοιωμένες ντομάτες σε χυμό (διαλύουμε τις ντομάτες με το χέρι)
Αλάτι και πιπέρι
1/4 φλιτζανιού με ψιλοκομμένα φύλα μαϊντανό
Εκτέλεση
Παίρνουμε ένα τηγάνι και ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Βάζουμε τα καρότα και το κρεμμύδι και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 9 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο, το δεντρολίβανο και τα μαγειρεύουμε για περίπου 1 λεπτό, ανακατεύοντας συνεχώς. Στη συνέχεια βάζουμε το κρασί και ανακατεύουμε, μέχρι να μειωθεί κατά το ήμισυ (περίπου 5 λεπτά). Προσθέτουμε τις ντομάτες και τις αφήνουμε να πάρουν βράση. Μόλις γίνει αυτό μειώνουμε λίγο ακόμα τη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Παράλληλα ετοιμάζουμε α rigatoni για 9 λεπτά (δεν νομίζω να θέλετε να σας πω πώς γίνεται και αυτό!) και μόλις είναι έτοιμα, έτσι ζεστά, βάζουμε τη σάλτσα από πάνω – αν θέλεις μπορείς να έχεις κρατήσει 1 φλιτζάνι από το νερό των rigatoni, για να “σπας” τη σάλτσα σου, αν πιστεύεις ότι είναι πολύ πηχτή. Ανοίγεις και ένα μπουκάλι κόκκινο κρασί και είσαι άρχοντας…
Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου