Αρωματικά ταρτάκια με γέμιση από μανιτάρια, ζαμπόν, πιπεριές.
Τι χρειαζόμαστε:
Για τη ζύμη:
200 γραμμάρια αλεύρι
50 γραμμάρια τριμμένο τυρί
λίγο πιπέρι
125 γραμμάρια βούτυρο
1 αυγό
Για τη γέμιση:
Μανιτάρια κομμένα σε κομματάκια
Λίγο κέτσαπ
Πιπεριές κομμένες σε κομμάτια
Ζαμπόν κομμένο σε κομμάτια
Πως το κάνουμε:
Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα. Καθώς τα υλικά αρχίζουν να γίνονται μια μάζα, προσθέτουμε και το αυγό.
Χτυπάμε με πιο γρήγορη ταχύτητα στο μίξερ μέχρι να γίνει μια μπάλα.
Αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για μία ώρα.
Βάζουμε τη ζύμη στα φορμάκια τάρτας και από πάνω κομμάτι λαδόκολλας με τα βαριδάκια ή το ρύζι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτα περίπου στους 180 βαθμούς πάνω-κάτω.
Στα τελευταία 5 λεπτά τα ξεσκεπάζουμε από τα βαρίδακια και τα ψήνουμε για λίγο έτσι.
Στο μεταξύ έχουμε σωτάρει τα υλικά για τη γέμιση και όταν ξεφορμάρουμε τα ταρτάκια τα γεμίζουμε με τη γέμιση.
Τα τοποθετούμε στον ζεστό φούρνο και τα σερβίρουμε ζεστά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να βάλετε επιπλέον 50 γραμμάρια αλέυρι και 50 γραμμάρια φρέσκο ψιλοκομμένο βασιλικό, αντί για τυρί και να έχετε μια άλλη εξίσου υπέροχη γεύση.
Για γέμιση μπορείτε να βάλετε ότι άλλο θέλετε όπως σωταρισμένα κομματάκια κοτόπουλου με λίγο μουστάρδα και μανιτάρια, ή ότι άλλο τραβάει η όρεξη σας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου