ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ Υλικά: 1kg γαρίδες σε οποιοδήποτε μέγεθος εσείς επιθυμείτε ½ kg ντοματίνια ή και παραπάνω 6 πιπεριές πράσινες κομμένες σε μεγάλα κομμάτια Μαρινάδα: ½ κούπα λάδι ½ κούπα χυμός λεμονιού ½ κούπα βασιλικός φρέσκος, ψιλοκομμένος Αλάτι και πιπέρι Βγάλτε τα κεφάλια από τις γαρίδες, καθαρίστε το κέλυφος και το εντεράκι τους και βάλτε τις σε ένα ταψί. Προσθέστε στο ίδιο σκεύος τα ντοματίνια και τις πιπεριές και περιχύστε τα με την μαρινάδα. Σκεπάστε το ταψί με μεμβράνη και τοποθετήστε το στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα. Αφού μαριναριστούν τα υλικά, πάρτε ξυλάκια για σουβλάκια και αρχίστε να περνάτε ένα – ένα τα υλικά. Μην πετάξετε τη μαρινάδα θα τη χρειαστείτε για να αλείφετε τα σουβλάκια την ώρα του ψησίματος. Ψήστε τα σουβλάκια σε μέτρια φωτιά στη σχάρα ή στο φούρνο. Να θυμάστε ότι οι γαρίδες θέλουν μερικά μαγειρέματος, ανάλογα με το μέγεθος που έχουν, για να παραμείνουν μαλακές. Tip: Τα κεφάλια μπορείτε να τα βράσετε και να κρατήσετε το ζωμό στην κατάψυξη, για να μαγειρέψετε πιλάφι με άρωμα και γεύση από γαρίδες. Μπορείτε να πάρετε περισσότερα ντοματίνια, να τα περάσετε σκέτα στα σουβλάκια, να τα ψήσετε και να κάνετε μια ωραία σαλάτα με φέτα, λάδι και ρίγανη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

LOLLIPOP COCKTAILS

ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΤΟΝΟ