Ένα blog με συνταγές φαγητών - γλυκών.

Συνολικές προβολές σελίδας

Rage Radio

Listen live to Ragehttps://player.magicstreams.gr

ΝΗΣΤΙΣΗΜΑ -ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΜΕΛΑΝΙ ΣΟΥΠΙΑΣ


Το μελάνι σουπιάς προσθέτει μια θαλασσινή γεύση και μια βαθιά μαύρη λάμψη σε αυτή τη συνταγή. Θα πρέπει πιθανότατα να πάτε σε ένα ιχθυοπωλείο για να βρείτε φρέσκιες σουπιές.

Υλικά για 4 άτομα:
700 γραμμάρια φρέσκιες σουπιές
1/2 κιλό μακαρόνια σπαγγέτι
1/3 φλιτζανιού λευκό ξηρό κρασί
1 κουταλιά της σούπας πελτέ διαλυμένο σε λίγο νερό, ή 3 κουταλιές σάλτσα ντομάτας
Ένα μικρό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
Εκτέλεση:
Αρχίστε καθαρίζοντας τη σουπιά: προσεκτικά ξεχωρίστε το κεφάλι με τα πλοκάμια και στη συνέχεια αφαιρέστε τα σακιά μελάνι(προσέξτε να μην σπάσουν). Πλένετε τη σουπιά καλά κάτω από κρύο νερό, κόβετε τα όργανα, και ψιλοκόβετε τα πλοκάμια.
Ανοίξτε τα σακιά μελάνι και συγκεντρώστε το μελάνι σε ένα μικρό μπολ.
Ζεσταίνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίζετε το σκόρδο να μαραθεί. Προσθέστε τη σουπιά, το μαϊντανό ψιλοκομμένο, και μια γενναιόδωρη ποσότητα φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σκεπάζετε και σιγοβράζετε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 45 λεπτά, ελέγχοντας κάθε λίγο για να βεβαιωθείτε ότι δεν έχει κολλήσει (αν έχει προσθέτετε λίγο ζεστό νερό). Από τη στιγμή που έχει σιγοβράσει, ρίχνετε τη σάλτσα ντομάτας και σβήνετε με το κρασί. Σιγοβράζουμε για 20 λεπτά ακόμα και στη συνέχεια, όταν η σάλτσα γίνει παχύρευστη την αραιώνετε με λίγο ζεστό νερό και σιγοβράζετε για μισή ώρα ακόμα. Η σάλτσα πρέπει να έχει δέσει αλλά να μην είναι πολύ πηχή.
Μισή ώρα πριν το γεύμα βάζετε 3 λίτρα νερού για να πάρουν μια βράση, τα αλατίζετε και προσθέτετε τα μακαρόνια. Ταυτόχρονα, ρίχνετε το μελάνι σουπιάς στη σάλτσα, προσθέτοντας το ποσό που ταιριάζει στο γούστο σας. Σουρώστε τα ζυμαρικά και ρίξτε τα στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Ανακατεύετε και είναι έτοιμα για σερβίρισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Flag Counter

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου