ΓΑΥΡΟΣ ΜΑΡΙΝΑΤΟΣ

Υλικά
Φρέσκος γαύρος
Ξύδι
Αλάτι ημίχονδρο
Σκόρδο
Μαϊντανό
Παρμεζάνα (φλούδες ή τριμμένη)
Βασιλικός
Λάδι
Λεμόνι
Φέτες από ψωμί του τοστ
Εκτέλεση:
Παίρνουμε γαύρο φρέσκο από τον ψαρά μας και του ζητάμε να μας τον καθαρίσει. Σε ένα πλαστικό δοχείο κάνουμε στρώσεις: μια αλάτι χοντρό, μια γαύρο, τελειώνοντας τις στρώσεις με το αλάτι. Στη συνέχεια, γεμίζουμε με ξύδι το δοχείο και το βάζουμε στο ψυγείο για μια μέρα. Σε ένα γουδί χτυπάμε το σκόρδο, την παρμεζάνα, το μαϊντανό και το βασιλικό με λάδι και λεμόνι. Οι ποσότητες είναι ανάλογες με τη γεύση, που μας ταιριάζει. Για παράδειγμα, λίγο σκόρδο και βασιλικό, μέτρια παρμεζάνα και πολύ μαϊντανό. Βγάζουμε το γαύρο από τη σαλαμούρα, τον ξεκοκαλίζουμε και τον πλένουμε.
Ανακατεύουμε με τα χέρια το γαύρο με λίγο λάδι και την πράσινη σάλτσα και αφού έχουμε φουρνίσει τις φέτες του τοστ, αλειμμένες με λάδι, σερβίρουμε από πάνω. Ό,τι περισσέψει κρατιέται στο ψυγείο για μέρες. Γι’ αυτούς που δεν τρώνε το σκόρδο, μπορούν να βρουν στα καταστήματα μπαχαρικών λίγο λάδι τρούφας και να προσθέσουν λίγες σταγόνες

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Τραγανά πιτάκια με κιμά

LOLLIPOP COCKTAILS