Κέικ με Καφέ και Καρύδια

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά / Συνολικός χρόνος: 1 ώρα / Υλικά για μία στρογγυλή φόρμα με διάμετρο 22 εκ. περίπου

200 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 1/2 φλιτζάνι μέλι
1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι σταφίδες
3 φλιτζάνια αλεύρι
2 αυγά
1 φλιτζάνι γάλα
1 κουτ. του γλυκού κανέλα
2 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 κουτ. του γλυκού στιγμιαίο καφέ σκόνη
2 φλιτζάνια καρύδια
4 κουτ. της σούπας σουσάμι

Διαλύετε το στιγμιαίο καφέ στο γάλα. Βάζετε στο μπολ του μίξερ το βούτυρο,1 φλιτζάνι μέλι, τη ζάχαρη, τις σταφίδες, το αλεύρι, τα αυγά, το γάλα με τον καφέ, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ και τη μισή ποσότητα καρυδιών. Τα ανακατεύετε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Τα αδειάζετε σε αντικολλητική φόρμα για κέικ. Πασπαλίζετε την επιφάνεια με το σουσάμι.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 οC για 50 λεπτά με 1 ώρα. Όταν ψηθεί το κέικ και αφού κρυώσει, το περιχύνετε με το υπόλοιπο μέλι και πασπαλίζετε με την υπόλοιπη καρυδόψιχα. Κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Τραγανά πιτάκια με κιμά

LOLLIPOP COCKTAILS